• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Latoyahästen!

  Efter måndagens pass som inte alls gick i planeringens tecken och där vi fick sänka nivån rejält så kunde vi igår istället rida ett av våra allra, allra bästa pass. Underbart! Hon var pigg och glad men inte fullt sådär uppe i det blå som hon var dagen innan.
   
  Först och främst rullade jag runt i trav och ville forma henne mycket i svängarna. Hon vill ha uppsikt då och då åt kornas håll men annars var hon trevlig redan här. Jag formade henne inte hela tiden utan försökte även följa lite raka spår för att försöka hålla henne rak, och när hon kändes rak och balanserad så ökade jag henne och sedan minskade för att känna på henne. Gick fint! Efter att vi hade travat igång och hon ändå gjort det bra så tog vi en paus, även i skritten gjorde jag några tempoväxlingar men mest fick hon bara skritta fritt.
   
  Sedan fortsatte jag med trav och vi red stora serpentinbågar, mååånga, från ena änden av ängen till den andra, men inte över hela (långsida till långsida, utan lagom). Här gjorde jag som så att jag fortsatte forma henne väl i bågarna och kortade ner traven på de små rakorna. Vi gjorde säkert ett tiotal bågar och lika många "neråt" tillbaka igen. Sedan bytte jag och ökade henne på rakorna istället. Men då gjorde jag som så att rakorna fick bli lite längre så hon fick en ärlig chans att hinna med och göra rätt. Därefter rullade vi runt lite i galopp och efter det gick jag in på de stora bågarna igen. (Jag tror minsann att dessa serpentinbågar är mina favoriter, haha. Det är bra för mig som inte har fått lära mig att rida med yttertygeln utan måste lära om och då är de skitbra!) Galopp på bågarna med avsaktning och ny fattning på rakorna. Alltså fatta vad nyttigt för henne! Massa galoppfattningar och självklart avbrott, plus lydnad och svängar och hela baletten. Hon var superduktig! I slutet, när vi bara hade två bågar kvar efter att både ha varit uppe och vänt och gjort lika många ner igen så märktes det att hon började bli lite trött, eller att det gjorde nytta i alla fall. För då missade hon på fattningshjälpen så vi la en volt i lugn och ro, i trav, och gjorde ny fattning. På tredje steget så fattade hon galopp. En båge till med mer energi i fattningen och sen var jag nöjd med just denna del. Tog det lite lugnt och avslutade med att rulla på en stor volt av två anledningar - dels för att hon skulle få hålla galoppen och rulla, även i lite högre tempo (så hon inte hela tiden fick avbrotts-hjälpen) och dels för att känna så att det gick att svänga i rätt galopp utan att det blev spark och landning i fel. Det gick super! En enda gång på hela passet så kom det en sån där spark, och så lite bus här och där men annars var hon riktigt ridbar (med hennes mått mätt) och jättefin! Så nöjd med henne!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.