• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Latoyahästen och hinder

  Latoyahästen har nog inte hoppat sedan senaste pay & jumpen antar jag (minnet, ni vet) så det var hög tid att åka och hoppa henne lite och sedan går hon en sista P&J nästa vecka innan hon får en månads vila.
   
  Det är så roligt att det går bättre och bättre med typ allt. Lasta, köra, lasta ur, rida och samma lastningsprocedur igen. Det enda hon är lite jobbig med är att hon ska dansa runt när vi ska ta på sadeln men vad kan man förvänta sig liksom.
   
  Hon var piggelin från början och tyckte det var oviktigt att skritta fram så vi hade lite olika åsikter där i början där hon mest travade runt och jag rekommenderade skritt. Sedan fick hon i alla fall trava, efter att hon skött skritt-delen lite bättre, och därefter galopp. I traven försökte jag verkligen få henne att sluta sprattel-trava och istället chilla lite på steget. Det blev bättre! Men lär ju vara en engångsföreteelse. I galoppen, och inte i trav heller iofs, vill jag inte att hon dyker som hon gör men det är svårt att få upp huvudet på henne. Hon kändes ändå bra måste jag säga.
   
  Sedan hoppade vi och ja, vad ska jag säga. Hon är himla fin på hinder! Dock som en sten i käften, haha. När vi rider på ängen, och även ute i skogen, så går hon att reglera rätt väl genom sitsen, men just bromsa via tygel är inte hennes favorit. Det är av ointresse, inte något annat. Hon har rätt mycket åsikter och är obrydd över vad man gör med henne så hon praktiskt taget skiter i att jag ber henne ändra det hon fokuserar på att fullborda (typ galoppera, eller trava, eller skynda sig till hinder). En gång blev det pannkaka rejält och jag försökte be henne ge stort istället medan hon trampade om och då rev vi grovt. Annars har det varit okej avsprångspunkter mest hela tiden. Att reglera med sitsen fungerar inte heller mot hindren, haha.
   
  Som synes bad jag Ebba lägga upp hindren lite mer än vanligt en vända. De låg på 90 förutom den blå oxern och det räcke vi hoppar som första hinder (som vi kom lite stort på) som är ytterligare lite högre. Kombinationen rörde vi inte utan knähöjd är perfa än så länge. Bästa språnget hon bjöd på var över blå oxern när den var lite höjd. Det ska bli så roligt att i framtiden så småningom få börja hoppa riktiga hinder med henne! :D
   
   
  Jag ser skillnad, och jag känner framför allt skillnad. Hon har utvecklats och blir bara bättre och bättre hela tiden. Juli kommer bli en tråkig månad när hon ska vila och jag inte kan rida min lilla knäppis <3


  Kommentarer
  Ellen - tävlingsryttare

  Vilken utveckling hon har gjort! Jättefin, bra jobbat :)

  Svar: Tack :D (*hjärtanögonemoji om det hade funnits på datorn, haha*)
  vinna.blogg.se

  2016-06-23 @ 20:27:49 | URL: http://ellenshorselife.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.