• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Latoya och Pärlis på långtur

  En timme och fyrtio minuter är vad jag definierar som en långtur för en pensionerad 26-åring och en ung 4-åring, men det var vad som hände igår.
   
  Min plan var följande; uppehåll när jag varit iväg (fortsatt torrt i backen) = hoppning hemma på ängen. Regn = ny runda med introducering av vatten (en bäck vi rider igenom). Det regnade idag och därför stod en ny runda på dagordningen.
   
  Tanken var att snällt och metodiskt presentera/vänja in Latoya vid lite vatten, i verkligheten blev det ett brutalt pass med hundra nya saker och intryck. Vi snackar grindar att öppna och kor att passera. I samma hage, alltså. Latoya var skeptisk, Pärla var bäst såklart. Korna ville såklart vara med när det hände roliga grejer. Så när jag satt av och skulle öppna grinden ut på andra sidan (med hundra saker att kolla på eftersom vi rider över en "ny" gårdsplan med folks saker, och djur, runt omkring)  så trampade hon runt litegrann och ville ha koll och även komma undan (korna). Jag hade fullt sjå med att hålla hästen i ena handen och böka med grinden i den andra. När vi kom ut så sa Ida att korna hade nosat Pärla i rumpan under tiden, haha. Ja det ska ju vara rätt häst till att nosa i rumpan i alla fall, hahaha. BästePärl!
   
  Latoya var ju såklart spänd på omgivningen men samtidigt väldigt nyfiken och ville gärna framåt även om bjudningen var lite av och till pga allt att kolla på och ka kontroll på. Men det gick bra. Vi passerade genom fler hagar, men där var djuren inte framme (alternativt inte i den hagen (hage 1) alternativt inne och mjölkades (hage 2, med stor sannolikhet)) så det gick lugnare till. Vad gäller vattnet så var det inga problem alls. Ett steg i taget, nyfiket undersökande och plask, plask igenom. Vi vände och skrittade igenom igen, vände en gång till och travade en gång och sedan fortsatte vi vår tur.
   
  Hon kommer bli härdad av dessa kor till slut. SRB som min far har går jättebra. Men holsteiner (ja, det är en koras också) som grannen har tycker hon är otäcka och köttisar av olika raser är också nytt/annorlunda och ganska otäckt. Men det som inte dödar det härdar och hon kommer vara härdad till slut.
   
   
  Men inget är så skrämmande som färgglada cyklister ;) - eller?


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.