• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Juli

  Latoya vilar i juli månad; lite drygt fyra veckor. Hon kommer garanterat undra vad fan som är problemet eftersom hon inte kommer få ridas, och jag kommer ha samma saknad efter henne, men så är det bara. Det finns egentligen inget mer att säga så långt. Hon kommer igång direkt igen i augusti och kommer troligtvis göra sin lokala debut i slutet av augusti som det ser ut nu. Men det är ju lite löst planerat i och med att hon bara är fyra år och jag inte alls vet hur hon är och känns efter vilan. Kanske behöver hon mer tid, kanske får hon längre vila, kanske måste vi backa fjorton steg...
   
  Aleccis ska också få ta igen sig och det känns lite sådär att dessa båda vilor klaffar så illa att jag nästan blir "hästlös". Men jag ska försöka pussla ihop det så bra jag kan med jobb och FHS-besök. Hon kommer vila helt v 27 och går sedan på halvfart veckan eller möjligtvis två veckor efter (jag har inte jobbschemat i huvudet i skrivande stund, så lägger mig lite anpassningsbar). Jag ser framför mig en vecka helt off, en vecka med typ varannan dag skritt och varannan dag vila helt och veckan därefter blanda jogging med vila för att därefter gå som vanligt och börja sikta på nästa tävling igen. Får se om det är ett rimligt upplägg.
   
  I början av juli har jag tänkt att göra en kombinerad vet.check/besiktning (visst är det typ samma sak?) och ID-kontroll plus vidimering av passkopian för Latoya, och jag har även tänkt att göra en check av Aleccis i samma veva (förutsatt att det går att lösa för veterinären - det lär ju ta sin lilla tid med alltihop).
   
  Jag hoppas ju givetvis att det inte är något med någon av hästarna och nu när mina inbillningar av Aleccis har runnit av mig så finns det inget jag märkt heller, så om det finns skit i kropparna så blir jag ärligt talat förvånad. Men jag känner att det behövs knådas lite i kropparna för att undersöka insidan lite också.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.