• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen igår

  Nu har det fasen vänt alltså! Om jag ser till att rida på framåt så löser sig det mesta. Ibland blir det någon miss och sådär, men det kommer. Det känns aldrig, aldrig fel, hopplöst eller sådär jäkla skitdåligt som det gjorde för bara två veckor sedan.
   
  Det blev förresten ingen hoppning på gräset så gissa vem som broddade i onödan? Jojomen, men det var ju bara att brodda ur och därefter åka.
   
  Vi hoppade distanser, vilket passade mig perfekt med tanke på helgens missbedömning/orutin på linjen i 120. Det mesta satt. Grejen är den att när man skruvar upp Aleccis så blir hon värre och värre, så jag kände att det gick lite väl hejsan där ett tag, haha. Då blev hon lite väl springig mellan hindren och det tar en stund att hitta tillbaka till så pass mycket kommunikation att vi ska kunna rida på hinder. Så när vi hoppade bana och hade lagt på en linje till efter senaste rundan så gick det redan lite väl fort och framåt över första hindret, sedan kom jag inte ihåg vad jag skulle rida på och dessutom red jag lite för rakt så hindret som stod rätt nära staketet ("såg ut" som att man red på staketet i landningen) så då vek hon av, men det var lika bra för det var noll koll där. Tog om och jag vet inte om det var då hon gjorde samma igen eller om det var en senare gång, men i slutet satt det i alla fall. Allt från bättre väg till mindre spring och då var hindret inte så svårt helt plötsligt. Annars gick resten bra (kom nära på några räcken ett par gånger, men det blev också bättre när jag verkligen försökte ge henne mer plats innan dem) men då är hon otrolig och tar sig över ändå. Bra häst.
   
  Det känns hur som helst bra i alla fall. Det flöt på idag, det kändes inte svårt och vi hade sådär roligt som bara vi kan. Jag är ju väldigt, väldigt glad i min fantastiska häst alltså. Hon må vara svår på sitt sätt, men då är man också extra glad och tacksam när det sitter. (Det mesta då, haha.)
   
  Nu siktar vi mot midsommarhelgen och därefter blir det betydligt lugnare på tävlingsfronten under juli månad, kanske till och med helt tävlingsfritt.
   
  Emma som fotat!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.