• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppning på schemat

  Jag gjorde så att jag slängde in ett hoppass mellan tävlingarna nu för att desperat försöka hitta lite tempo och framåt-tänk! Måste säga att jag är sååå jävla nöjd med dagen. Bästa, bästa Aleccis!
   
  Eftersom jag åkte själv med henne så la jag hindren första vändan på metern. Man vill ju spara av- och uppsittningar så på så vis behövde jag bara sitta av en gång. Vi rullade på detta, och hon känds bra. Jag tänkte framåt, kollade bakom hindren, stöttade och höll om hela vägen, och hela tiden. Blev passiv en gång på en linje där vi skulle rida på fem språng men jag såg att vi inte skulle räcka på fem men gjorde ändå inget åt det (idiotiskt...), så där vek hon av. Fick till ett bättre framåtläge redan över första hindret i nästa försök och satte den då klockrent på fem. Resten var absolut inga konstigheter; hon hoppade fint, var pigg och glad, lyssnade så där lagom som bara hon kan, och vi hade en bra känsla.
   
  La upp dem på 120 efteråt och tänkte att visstfan är det dumt om ridningen inte sitter, men då får jag ju för fan se till att rida då! Satte fart, tryck, och kollade bakom hindren. Vi flög fram och över hindren och allt, allt, allt bara satt! Alltså ÅÅÅH, som jag saknat detta! Hoppade ett varv och var supernöjd sedan.
   
  Det är ingen garanti att något har "släppt" men det känns ändå så mycket bättre. Jag vet inte hur mycket nerverna kommer spela in på lördag, men jag har en uppgift och det är tamejfan att rida min häst framåt. Regel nummer ett, typ. Haha, nu fixar vi detta! :D
   
  Hon är en bra lärare; hård men rättvis!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.