• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Guldstärnorna duggar tätt

  Efter ridningen igår hann jag fara in och fylla på förrådet med foder, mineraler och godis. Sedan kom hovslagaren och Latoyahästen fick vara först ut. Framhovarna gick super. Hon var typ som en normal, världsvan, vuxen häst (men de gick bra sist också). Sedan var det dags för bakhovarna - och godispåsen, haha.
   
  Det gick ifrån "ge henne godis när hon är duktig" till att hästen knäckte koden och ba: "jag sköter mig inte om jag inte får godis". Så blev man lirkad runt hennes jäkla lillfinger minsann. Äsch, vi försökte kompromissa. Det gick iaf hur bra som helst och nästan inget spark alls. (Bara lite när hon blev frustrerad för att hon inte fick godis för att hon inte stod still och/eller lyfte benet för att hon inte fick godis för att hon inte stod still för att hon inte fick godis... well, ni fattar ;)) Jag är jättestolt över henne för själva spikandet var inga konstigheter alls och det gick över förväntan. Kanske för att hon inte var vid medvetandet eftersom hon var helt hyper över godiset. Godisgris. Hon var skitnöjd efteråt, och det var vi också, så vi vann väl alla tre på sätt och vis, haha.
   
  När hovslagaren säger "min favorithäst!" när det är Aleccis tur så blir man lite extra glad. Av 100 kundhästar så är mina och en till (lösdriftshäst, av någon kooonstiiig anledning) de bästa. Aleccis står som vanligt som ett ljus och helt lös, med öppen dörr och en Latoyahäst mer eller mindre i nyllet, medan jag sitter och tjötar på som fan i mitt hörn. Finns inget att klaga på hos den hästen. Drömkunden, hihi. <3
   
  Jag höll på att glömma att brodda! Men kom på det preciiiis innan de skulle ut i hagen igen. Latheten är lite som ett varmt duntäcke som jämt vill omfamna en. Så nu är hästisbästis broddad och redo för hoppträning på gräs ikväll.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.