• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens Aleccis

  Hämtade djuren och gjorde det vanliga, dvs lät dem äta sitt krubbskrammel i lugn och ro och hämtade ut Aleccis. Gjorde henne klar för ridning och reagerade sedan på att hon vilade ena bak. Kände på båda men det var ingen skillnad, ingen värme eller så men lite smågalligt. Mjukt och likvärdigt på båda benen, och när jag bad henne stå på båda så gjorde hon det. Så inget egentligen tecken på att det var fel, men det kändes ändå oroligt i magen.
   
  Tänkte att jag ändå skulle rida för att känna efter, så tränsade och gick ut för att sitta upp. Helt oren i skritt i alla fall, och sedan red vi runt på ängen; raka spår, böjda spår och även snäva svängar för att provocera. Helt ren i alla gångarter... Hmm. Men ändå spökar känslan?
   
  Red ett pass på en halvtimme eller så och hon var väldigt positivt och var mån om att lyssna och vilja göra rätt. Så det är två känslor jag har i kroppen; det ena är att hon var verkligen kanontrevlig att rida idag! Lugn och fin. Bra pass. Men ändå har jag med en liten skvätt skepsis i bakhuvudet.
   
  Jag börjar med att låta henne vila över helgen - om, om, om det nu skulle vara något. Så får vi se hur det känns på måndag. Samtidigt är det tråkigt att vila henne nu när hon var så fin att rida. Men aja, jag tänker inte riskera något utan nu får hon vila upp kroppen till att börja med.
   
  Jag kallar ju det där läget för att vara "inbillningshalt", dvs när jag ibland inbillar mig att hästen är halt. Vi har nog alla varit där någon gång. Men då brukar det räcka med att kolla om hästen är halt och när den inte är det så rinner liksom den där känslan av mig. Det gjorde den inte nu. Så vi får se. Hoppas jag har fel.
   
  <3


  Kommentarer
  Anonym

  Hoppas vi verkligen! Hon är redigt fin i kroppen ialf :)

  Din vapendragare, jag!

  2016-06-18 @ 21:36:59


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.