• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Från tredelat till tredelat

  Jag köpte inte bara en rosa grimma nu senast, utan även en ny flughuva (japp, Latoyahästen fick feeling och kvaddade hela huvan häromdagen. Logiken är följande; Aleccis får ny huva och Latoyis får ärva Aleccis förra (dock 100% hel!) huva.
   
  Det tredje och sista jag köpte var ett nytt helt vanligt 14 mm tjockt/tunt 11,5 cm långt tredelat tränsbett till Aleccis. Jag hade ett sådant till henne ett tag. Det var bland annat det som hon hade i munnen när det gick rätt duktigt åt helvete den där gången barbacka osv, osv. Jag provade henne istället på ett anatomiskt tredelat (men tyvärr lite för stort, därav acavallo bettskivorna = utfyllnad) och har varit så nöjd som jag har kunnat vara på tränsbett i munnen på den hästen. Aleccis är inte svår med utrustning direkt, hon är sig själv och säger inget oavsett vad jag provar.
   
  Men sedan köpte jag Lillis och han övertog bettet. När han såldes så skickade jag med tränset och ville givetvis att det skulle var komplett. Därefter köpte jag ett exakt likadant bett till Latoya och det har hon gått på sedan jag köpte henne. Nu då så ville jag återigen rida Aleccis på detta klassiska alternativ igen men alla vet ju att det är sååå jobbigt (hehe) att byta bett på olika träns, så därav att jag nu köpte ett tredje.
   
  Detta bett red jag Aleccis på idag. Hon vilade igår, och jag slängde på gramanen för att hålla oss på jogg-nivå i byn och skogen. Det egentligen efterlängtade regnet gjorde att ängen inte var något alternativ idag, tyvärr. Men hon gav en bra känsla och jag är väldigt positiv att fortsätta rida henne på detta bett. Gramanen hängde som vanligt bara och slängde, men den är helt fantastiskt till att få mig att hålla mig till planen och fokusera. Så jävla effektiv för mitt "inre". Vi rullade byn och skogen, och hon var riktigt fin till en början. Sedan eskalerar det när hon får springa, men hon var trevlig hela tiden och jag kunde hålla mig till ridning och bjöd inte upp till dragkamp. Nöjd!
   
  Anatomiskt tredelat bett med bettskivor i silikon från Acavallo. (De bästa bettskivorna, helt klart!)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.