• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Favoritängen är värd guld

  Började rida Latoyahästen på ängen. Tempoväxlingar, alltså hahahah. Glömde att det var en unghäst jag skulle åka på en stund och det är fan inte lönt att försöka planera något. Vi fick istället träna på det väldigt avancerade "svänga i samma galopp som före svängen". Lättare sagt än gjort när man är taggad bäbis och framänden gör en sak och rumpan en helt annan. I mitten blev det mest skruv. Hon sparkade en hel del. Inte alls mot skänkeln utan av vingel, övertaggad och okoncentration. Hon var SUPERGLAD över att få ridas på ängen. Underbart betyg faktiskt. Fattade självmant galopp på den 100 meters skogsvägen (från grusvägen) till ängen och jag fick inte ner henne i trav förrän vi hade galopperat över halva ängen, haha. Bråttom, bråttom. Jo alltså hon sparkade en hel del och var allmänt taggad och relativt ointresserad av mig men glad över att få bli motionerad. En lite småintressant situation ändå. Hon sparkade bakut i galoppen och landade i den andra galoppen och bytte med fram, och så höll hon på en hel del. Både på raka spår men även varje gång vi svängde. Projektet blev ganska snart att hålla rätt jävla galopp. Det var inte vårt bästa pass, men vi var glada ändå.
   
  Efter en stund slog mig givetvis tanken att hon kanske gjorde det av någon anledning, typ ont eller något som tar emot. Jag menar hon har ju lite nya "skrapmärken" nästan dagligen så visst kan hon både ha blivit sparkad, rullat på något, gått omkull eller liknande. Men eftersom det var identiskt fast tvärtom i båda varven/galopperna så känns det mest som bus och idéer. Det hade varit mer rimligt att det var fysiskt fel om hon bara ville hålla sig i en galopp t ex. Jag provar henne imorgon igen så får vi se vad som händer, men jag är inte orolig att det är fel men har det ändå med mig i bakhuvudet. Positiv i övrigt och springer gärna.
   
  Red därefter Aleccis och tänkte dressyra på ängen. Hon var i bra dressyr-mode, men jag var verkligen inte i rätt sinnesstämning?! Fattar inte vad fan det var som spökade men jag var verkligen inte alls "där" i den ridningen som jag brukar. Det kändes som att jag förväntade mig något och så typ "hade jag ingen lust" att ta mig dit, och jag vet inte, svårt att förklara. Istället för att träna finlir och njuta av världens bästa häst så fick det bli ett mer styrkeinriktat pass där jag inte alls behövde vara i rätt tajming och mode utan mest underhålla och visa vägen. Det fungerade bra och hon fick jobba mycket i förvänd; både på volt och i serpentiner där varannan båge var i rätt galopp och varannan i förvänd. Hon var så duktig! Kämpade på väl och har utvecklats (och blivit starkare) jättemycket i den förvända - så kul! Humöret var dock hela tiden med, det var bara det att jag märkte att jag inte alls var i dressyr-ridningen och jag är glad att jag först försökte lösa det men sedan valde att lägga om dagens pass lite och istället satsa på något där min konstiga stämning inte påverkade Aleccis. Mindre detalj-jobb (hmm, våra detaljer) och mer styrka. Kändes himla bra att avsluta med det i bagaget.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.