• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • D-R-Ö-M

  Aleccis var en dröm att rida idag! Vi höll till på ängen. Först rullade vi runt i alla gångarter och värmde upp. Red henne fram till en "egenburen" (ytter)hand, och flyttade för innerskänkeln. Rullade på böjda och raka spår, och höll varje gångart en ganska bra stund. Hon gjorde bra galoppombyten med - förr blev de stressande för henne och hon föll iväg i obalans efter dem, men de är betydligt stadigare nu även om det finns både obalans- och "härja-iväg"-tendenser kvar emellanåt. Skrittpaus.
   
  Sedan började vårt lydnadspass på riktigt. Övergångar och tempoväxlingar till förbannelse! Hon var helt okej, eller nej, bättre än så, större delen och gjorde vad jag bad henne, i mitten blev hon lite småstark men med kosekvent fokus på mina händer (att jag ska "bära" dem själv, mjuk stadig ytter, osv) så var hon heeelt fantastisk i slutet! Vi gjorde som sagt väldigt mycket avbrott och igångsättningar, och i slutet red jag på en oval åtta där vi hade enkelt byte-tänk när vi bytte varv. Det tog lite många travsteg ner till skritt ibland, men fyfan vilka fina galoppfattningar hon gjorde! Så lugn, stadig, balanserad och noll i handen! Jag höll bara tygeln åt henne. Så jävla, jävla fin! Känslan idag alltså. Och att se, känna och uppleva hur hon positivt bara kämpar på och gör, gör och gör. Världens bästa häst <3
   
  Sedan satte jag mig och skulle tvätta och smörja utrustning. Lite i taget. Dagens plan: Latoyas träns, hoppgjord och sadeln (A's sadel egentligen), mina stövlar och två mögliga (nya!) lädergrimmor som jag hittade. Plockade ner tränset i molekyler och påbörjade sedan projektet. Tvättade tränset, tvättade sadeln, tvättade stövlarna, tvättade hoppgjorden och den vanliga sadelgjorden, och tvättade slutligen grimmorna. De behöver minst en omgång till med tvål, men det blev en fantastisk skillnad redan på första omgången. Någon timme tänkte jag var rimligt. Jag hade fel! Sadeln och stövlarna ska användas imorgon så jag var tvungen att göra klart och smörja dem efter tvätten. Men resten gav jag fan i. Tre timmar, kallt, regnigt ute och hästarna som stod och ugglade i boxen för att göra mig sällskap började retas med varandra och sa klart och tydligt att det var dags att gå ut. Tog ut dem och sen blev det cirkus i hagen. Latoya (som alltså ska VILA (obs, görs ej i full speed) i fyra veckor, höll i cirkusen. A hakade på. Pärla tog sig friheten och käkade buffé utanför hagen - därav cirkusen från början.) Jag åkte sedan hem och möttes av lagad mat, färdig att micra. Lyx. :)
   
  Ska ta tag i mer av smörjandet under morgondagen. Och ge grimmorna en rejäl omgång till med svamp, tvål och vatten - och därefter fett. Under sommaren är tanken att arbeta mig igenom hela lagret med prylar, pö om pö. Ser fram emot det - not.
   
  Cirkus i hagen. (Den är full av stubbar, stenar, stenrös, träd och ojämn hal mark. Perfekt för att halka och slå sig, sträcka sig, bli halt, och krocka med träd(!) <- Var riktigt, riktigt nära att hon gjorde en faceplant med en äkta "planta" så att säga. Är glad att hon missade!)
   
  Mina små ministövlar i strl 36 blev som nya. *hjärtanögon*


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.