• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Whazzzup

  Det är dött här, och ungefär lika dött på hästfronten i min hage. Aleccis tömkördes igår (japp, med strypmekanismen, hahaha) och det var typ som sist; positiv och ambitiös, men vi båda har att lära. Dock gör det faktiskt över förväntan! Hon är duktig, och hon försöker alltid så jao, det är väl därför vi ändå reder ut det - även om jag har lite högre förhoppningar än så. Nästa vecka blir mer eller mindre helt off och det suuuuuger. Jag vill rida nu, nu, NU. Får panik över att veta hur tråkigt hästar har det i hagen hela dagen utan att få bli ridna och "se världen", hehe. Snacka om att känna sig "obehövd". Varför skulle de annars komma gnäggandes i full fart (trav är typ full fart...) när en kommer och säger hej. Dör när jag lämnar dem. Så ibland lämnar jag dem inte, utan hämtar grimmorna och tar med dem ändå. Iofs bara för att byta tillbaka till vinterhagen några timmar så de har möjlighet att gå in i stallet för att slippa de värsta insekterna om de önskar. Det är typ det jag kan erbjuda nu. Det, och spray och salva. Och flughuva.
   
  Nu har de i alla fall "hittat" körsbären, haha. Latoya når mest, och Pärla når typ inget. Så jag höll ner en gren, och istället för att bara plocka bären, så skalade hon såklart hela grenen på bär och blad. Det finns inget "lagom" när man är kroniskt hungrig fjording. (Feel ya horsie. Hade jag varit häst hade jag nog varit fjording... Sett till min syn på mat iaf.)
   
  Sedan är det nog bara jag som kläcker den fantastiska idén att hoppa upp på min 1. unghäst 2. som aldrig haft någon barbacka på sig, någonsin 3. och dessutom vilat i 2,5 vecka. HAHAHA. Så jävla fail. Hon fungerar med Pärla i hagen men blir lätt avis och attackerar henne när jag ger Pärla uppmärksamhet och tar även ut sina aggressioner på henne. Inte jättefysiskt (dvs jag behöver inte vara rädd för skador) men jag gillar det inte. Hon surar åt henne och gnager på manken typ. Men när jag hoppade upp fick Latoya något jävla storhetsvansinne och satte av i väldigt målinriktad trav och flög på Pärla... Hm, vart jag tog vägen? HAHA, marken lol. Jag tänkte absolut inte klämma åt med benen (pga anledning 1, 2 och 3 där uppe) och höll inte direkt i mig, plus kände inte att det var någon bra idé att sitta på om hon skulle bråka - så det var 50/50 ramla av och kana av, hehe. Klantigt va? Satt såklart upp igen direkt bara för att. Då hade hon inte samma aggressionsproblem, så det var lugnt ;)
   
  Det roliga i denna lilla histora (förutom det faktum att det var så TYPISKT MIG att liksom tycka att det var en bra idé, haha) var att jag såklart hade mobilen i högernäven och filmade på snapchat så hela förloppet finns sparat. HAHAHA, så himla kul!
   
   
  Man får inte under några som helst omständigheter lämna Latoyahästen. Hon ska alltid vara med. Alltid. Och ha all, all uppmärksamhet. ALLTID. Haha, söte. (Väldigt ovanligt va? Typ 100% vanligt hos tyyyp 100% av alla unghästar. Wow, hon är speciell ;) - För mig är hon i alla fall det. Jag tycker om min uppmärksamhetstörstande, lite knäppa, men väldigt glada Latoyahäst <3 Hon är allt jag kan önska! Faktiskt. Sjukt nöjd med mitt köp *hjärtanögon*)
   
  Känns som jag borde tillägga att hon absolut inte på något sätt var rädd eller blev skrämd av min idé. (Ps. det krävs mer än så för att knäcka henne - om det nu hade varit aktuellt. Vilket det inte är. Aah, ni hajar.)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.