• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vetcheck på måndag

  På måndag kommer veterinären för att kolla alla mina hästar. Aleccis får en genomcheck för att se till status och om hon helt enkelt är som hon ska. Latoya ska besiktigas efter köpet i april. Hon besiktigades i Estland (ua), och jag har hela tiden tänkt besiktiga även här, efter köpet. Men har skjutit på det (för hon har ändå inte visat några tecken på fel eller brister) och sedan väntat in att ta alla hästar samtidigt. Så det är inget fel på något sätt, utan är bara den besikting som jag tänkte gjort tidigare som blir av nu, tre månader som min. Dessutom ska hon ID-kontrolleras och passet (som jag för en gångs skull varit förberedd och kopierat innan!) ska vidimeras så att vi kan starta även när passet är på resande fot.
   
  Sist ut är Pärla. Hennes knöl på "knät" (carpus, karpalled men vem säger carpus/karpalled till vardags?) har fördubblats och är nu stor som ett tonårsbröst. :( Hon har haft den så länge jag kan minnas, och har alltid varit obrydd om den. Dvs ohalt och inte det minsta öm eller irriterad när man klämmer på den. Sedan vill jag att veterinären även kollar över huden. Hon kliar, men inte i samma utsträckning som förr men ska hon ändå ut kan hon lika gärna se över henne. Gammelpärl <3
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.