• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Som att indirekt kriga mot insekterna

  Jag tog upp hästarna till stallet och borstade dem, kratsade hovarna, och smorde in ordentligt med skillingarydssalva och duschade dem sedan i ultra shield. Hua, de har det inte lätt nu. Insekterna är tämligen aggressiva.
   
  Aleccis är ju verkligen en försiktig, snäll och väldigt, väldigt väluppfostrad häst. Dessutom har hon väldigt mycket integritet. Hon tycker om att man pysslar med henne, men hon skulle aldrig "kasta sig i famnen" eller tydligt och glatt visa att hon njuter av att bli kliad, t ex. Det är väldigt försiktigt i så fall som hon ibland kan visa att hon tycker om det. Annars rör hon typ inte en min. Hon skulle helt klart vara "tråkig" som, ja men kalla det "barnponny". Hon och jag är så lika. Vi är inte så mycket för överdrivet pyssel och sådär. Lagom är däremot uppskattat.
   
  Latoya var näst på tur och hon är motsatsen, haha. Kliar tillbaka när det kliar, och hon är så äten på magen att det nog även verkar göra lite ont på henne. Så när jag först tog handen där så ryckte hon till. Men när hon sedan visste att jag var där och kliade så fick jag gärna klia. Eller inte bara det; hon krävde det till och med! Man kliar och kliar i all oändlighet. När jag skulle kratsa hovarna så "kramade" hon om mig med huvud och hals mot sin kropp och kliade mig på ryggen för att få mig att klia. Hon gillar inte bara när man kliar utan all pyssel och uppmärksamhet älskar hon. Det finns inte ett uns integritet i den hästen, typ ;)
   
  Pärla sist ut för dagen. Precis som med de andra började jag med att borsta och klia, sedan kratsa och därefter smörja med salvan. Hon stod som ett ljus i dörröppningen och tittade ut. När jag smörjde bogen upp mot hals, huvud så tittade jag på hennes blick. Jag lät handen smörja med samma jämna rörelse och kände hur det började trycka bakom ögonlocken. Igen. Hon är så tacksam. Det jag känner av hennes spetsade öron och vakna men ändå så lugna blick är inte bara glädje utan hon kändes bara så, såå tacksam. Usch, jag vill ju bara lipa. Lite som att hon verkligen älskar livet, älskar den uppmärksamhet hon får när hon får den och är bara så genomnöjd. Gammal i kroppen, men verkligen helfräsch i sinne. Alltid med och uppmärksam på omgivningen, de andra hästarna och mig. Jag blinkade bort tårarna och gjorde klart med salvan. Och sprayen på det.
   
  Nu går de i "vanliga" hagen (typ vinterhagen) tills imorgon så de kan komma in i stallet och ifrån insekterna om de vill det. Mina bästisar. <3
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.