• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Såhär ligger det till... :(

  Pärla, Pärla, Pärla.
   
  Hennes knöl på "knät" hämmar rörelsen när benet böjs mycket. Hon fungerar "normalt" och är inte halt i dagsläget. Men benet går inte att böja "fullt", vilket det gör med hennes högra ben. "Knölen" är en benbit som börjat växa av flera alternativa orsaker till exempel slag/smäll på benet eller genetiska anledningar. Vid hög belastning kan benet "gå av" och orsaka stor smärta, därför får hon absolut inte hoppas mer. (Nu hoppas hon ju inte direkt längre, men från och med nu är det alltså helt stopp.) Hon kommer fortsätta ridas ca en gång i veckan, tills hon helt enkelt far illa och blir halt, eller när hon börjar få problem att resa sig efter att hon legat ner. När denna dag inträffar så tar vi ett nytt beslut hur vi går vidare.
   
  Och som ni vet tänker jag INTE tvinga henne till sämre livsvillkor och är inte med i tävlingen "vem kan hålla liv i sin häst längst" (på hästens bekostnad). Sedan vill jag givetvis inte ta bort henne. Men kommer den dagen, så tvekar jag inte.
   
   Image result for sad smileyImage result for vinna.blogg.se pärla
   
  Image result for vinna.blogg.se pärla
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.