• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J med Sacke i Bashults Gård

  Jag, Sackes ägare och Sacke åkte på kvälls-pay & jump igår till Bashult utanför Jönköping. Första intrycket var inget vidare... Dåligt arrangerat, kaos på framhoppningen utan funktionär, ponnyer överallt plus ponnyungar som prompt skulle använda ponnyn som en soffa och sitta på VIP plats framhoppningen för att se hoppbanan. Och en förväntade sig dessutom kunna köpa fika och sitta kvar där och glo..! Framhoppningen var pytteliten - så med åtta(!) ekipage där inne blev det minst sagt kalabalik. Det var inte bara ponnyungarna som "ställde till det". Döm om min förvåning när en fullt vuxen människa blir vänligt tillsagd att gå ut (pga det ska helst inte vara fler än fem där inne) och vänta på sin tur och hon slänger på det vidrigaste fejk-smilet hon kan och hävdar sin rätt att vara där inne eftersom hennes häst är jobbig där ute! "Tummis på att du inte hade velat hålla honom där ute :))" Ooookej, jo det är nog bara hon som har en spänd unghäst på ny plats, med massa energi, tittar på saker, har egna åsiker och absolut inte kan stå still mm. Hmpf... Dessutom var själva banan ingen direkt P&J-bana. Konstiga, väldigt snäva svängar med "dolda" hinder. Kul att komma där med en grön unghäst med stooor galopp som har svårt att hålla galoppen i svängar redan som det är. Hua!
   
  Men det blev bättre! Inne på banan fick man god tid på sig att rida runt och visa hinder och omgivning om man ville det och stämningen var betydligt bättre! Dessutom hoppade Sacke fram riktigt bra! Inte tittig alls och förstod vad som förväntades av honom - duktig! På banan visade jag grinden och planket, för resten var "bara" bommar (skönt för en gångs skull när man har en häst som är ovan och kan vara rätt tittig till att börja med).
   
  Första klassen var 80 cm och han gjorde en så bra runda! Efter ettan drog han dock vänster när vi skulle höger (upplevde att han skyggade till för något i landningen), så jag tappade både stigbygeln och balansen men fick fatt i båda och styrde som en u-sväng tillbaka för att fortsätta. Är väldigt nöjd med vägen till tvåan som var en av de svåraste vägarna eftersom fjärde hindret stod i vägen. Men där fick jag med honom tight runt innerskänkeln och fick med yttersidan så han serverades hindret jättebra. Trean gick bra, fyran (grinden) var heller inga problem(!), vi kom lite nära femman men det gjorde han bra, sex-sju på fem galoppsprång utan konstigheter och hoppade bra över åttana. Första felfria rundan! :D Så himla duktig!
   
  Efter en paus var det dags för debut på 90 cm. Han började bli trött mentalt men hoppade väl de få språng vi tog på framhoppningen. På banan kollade han faktiskt på planket som var ettan. Det räknade jag inte alls med eftersom han alltid annars bara kollar första gången och sedan går som tåget. Men jag kan bara säga att jag skulle ha stöttat bättre. Ny anridningen och då seglade han över som aldrig förr. Även denna gång satte jag svängen till tvåan men sedan under resans gång så föll två bommar då vi kom lite, lite nära. Jag klandrar honom inte, för han upplevdes lite "seg i skallen" och blir då inte lika kvick upp med frambenen. Annars en toppenrunda! Bra flyt, och han kämpar tappert - dessutom positiv och tycker det är roligt! Så tolv fel gick vi i mål med, men med känslan av att vi valde precis rätt höjder.
   
  Med mer träning, fler P&Js, (bättre stöd mot potentiellt otäcka hinder) och mer rutin på att komma iväg såhär så kommer han bara fortsätta inkassera bra rundor. Hade han sparat den energi som han "slösade" i början på omgivning, andra hästar mm, och lagt den på andra rundan så hade det varit perfekt. Men återigen; det är en rutinsak. Han är väldigt grön i hoppsammanhang så han får såklart vara orutinerad och grön. I vilket fall så har han gjort en fantastisk P&J och utvecklats jättemycket redan.
   
  En häst vill ju alltid vara till lags och göra rätt, men det är svårt när den inte vet vad som förväntas av den. En sådan situation blir det ju den/de första gången/gångerna när man åker iväg. Sedan förstår den och får mycket lättare att just göra rätt. Detta märkte vi väl idag. Han har från förra gången tills idag förstått vad det handlar om och kunde därför göra två bra rundor (och en fantastisk framhoppning!). MVG till Sacke!
   
  Sacke med sitt alldeles första och absolut välförtjänta pris. Så gullig :*


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.