• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J med Sacke i Bashults Gård

  Sacke fick lite spontant åka på pay & jump idag. Till Bashult igen, och denna gång var det mycket bättre! Max fem ekipage på framhoppningen samtidigt, bättre bana och jao, allt var bättre. Många hästar påverkades faktiskt av den otroliga värmen (men fick snällt utstå pisk och sporrsparkar för att springa fortare och hoppa högre...) men inte Sacke! Klart det var varmt och väldigt, väldigt svettigt, men han var taggad och jättesugen på att hoppa! Detär verkligen helt fantastiskt roligt hur han utvecklats på denna månad(!).
   
  90 cm
  Vi började hoppa 90 cm och han var piggelin på framhoppningen. Banan gick bra, och flöt på rätt bra. Jag är i det stora hela nöjd, men fick inte någon superbra distans på 5-6. Redan på femman (från kortsida mot oxern) så blev det lite kort (skulle inte hållit ut längs staketet riktigt) och sedan vinglade vi och fick in sex galoppsprång där det var fem egentligen och så fick han kliva över lite nära, men det gjorde han utan större problem. Resten flöt på bra och med bra lägen, galopp, vägar och jao, det kändes kanonbra. Felfritt!
   
  100 cm
  Vi slog till med en debut i metern, och vi startade efter oss själva med en skrittpaus mellan starterna. Jag satte upp galoppen och han hoppade bra på ettan, även bra på tvåan men sen kom vi stort över trean, över fyran skulle man höger men han drog vänster så jag hängde lite löst, haha. Svängde runt en u-sväng men hann inte riktigt få rätt galopp och balans till femman så det blev inte så bra den här gången heller men nu kom vi stort som fasen. Han klippte av men fick med en bom. Försökte få in fem galoppsprång och fick preciiis in det till sexan men kom då så nära att vi rev även den. Inte blev det bättre till sjuan. Han blev lång och jag fick inte alls ihop honom och på bakbenen efter trean så sjuan fick han tyvärr också ett jätteläge på men han hoppade glatt. Bom ner där också. Men så avslutade vi med ett trevligt språng. Så hela 12 fel red vi ihop men det är svårt att i nuläget påverka, reglera och placera honom önskvärt. Så jag är ändå nöjd till största delen. Han är modig och hoppar stort utan problem, men då tappar vi höjd och bommarna faller. Jag är nöjd med att jag stöttar även när jag lägger honom stort för då får jag ju helt enkelt stå mitt kasst och kan inte "överge" honom. Så det är ändå en glad häst med positiva upplevelser trots tre nedslag som gick ut från banan. Och hellre lägga honom stort och riva lite än att "slita" i honom med risk att lägga honom i krasch-läge som skulle ge 2x-ont (mun+bommar). Det finns i nuläget inte ens chans att korta honom för att få in ett extra på de 3-4 galoppsprång jag har på mig när jag ser att vi kommer stort. Då är det bara att stötta, rida och kanske på sin höjd smacka lite ;)
   
  Jag kan ju även säga som så att vi har börjat lukta på en lokal debut till och med. Så nu går det verkligen framåt med stormsteg :D
   
   
   

  Sacke var felfri i 90 cm idag. Han utvecklas som tusan! Debut i 100 cm med några nedslag pga kom stort, kom nära och kom stort igen. Han orkar inte korta sig än och är därför inte så reglerbar och då får han ta det han får, typ 😄 Han är positiv och jätteduktig! 😍😃 #showjumping #bashult #payandjump #knabstrupper @haukkaanne 👌

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica Jul 24, 2016 kl. 5:30 PDT  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.