• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Gislaved-Anderstorps RK med Aleccis (29/7)

  Jag och Ebba har nu gjort en ny tävlingsvlogg och jao, den blev dryg som fan i början, haha. Bjuder på det. Och grejen är ju att jag säger rätt mycket om dagen och känslan i filmen, men jag tar väl och skriver en förkortad version också.
   
  100 cm A:0/A:0
  Jättepiggelin och taggad häst! Det blev springigt och i övertempo. Vi tog oss ändå till omhoppning, men där föll det två bommar. Hon hinner ju inte med att fullfölja sprången när hon ligger på så, och jag kastar hejvilt med mitt överliv vilket inte heller underlättar för henne direkt. Hon var väldigt stark och ja, svår att kontrollera faktiskt när hon ville framåt så mycket. Men jag är jätteGLAD ändå. För vi hade roligt och ja, framför allt hade hon riktigt roligt. 0+8 fel.
   
  110 cm A:0/A:0
  Jag försökte verkligen rida noggrannare och jao, helt enkelt försöka hålla mer i henne i denna klass. Det gick riktigt bra och jag är riktigt nöjd med rundan faktiskt sett till omständigheterna. Hon kommer bli lugnare på hinder när hon fått komma ut och tävla mer, så det är bara att göra det bästa av situationen. Kolla föresten vad väl hon hoppar hindren! Mer luft än vanligt mellan bommarna och hovarna. Dessutom får hon ju en helt annan chans att fullfölja sprången när jag lyckas hålla igen henne lite. Elvan var väl det som jag tyckte var svårast, för det stod så att man nästan blev inbjuden att hoppa det lite snett när man kom från kombinationen i omhoppningen plus att det upplevdes lite glest med en grind och två bommar. Där var jag noga med att ta tid på mig just mellan 10b och 11 för att få ut henne ordentligt och få henne rak för att klara hindret. Det fixade vi! Sen tabbade jag mig på sista hindret i stället när jag råkade släppa stödet i en halv sekund och då sa hon att nejtack, så jobbar vi inte här. Volt och över på andra försöket. 0+4 fel.
   
  Jag är mer nöjd med andra rundan än med första, och även om det inte är några superduperresultat så är jag glad. Vi har haft roligt och 100% bara inkasserat positivitet och självförtroende. Jag har lyckats servera hindren på acceptabla distanser hela dagen faktiskt, och kombinationerna flöt på bra (förutom att en bom föll då, men det påverkar ju inte känslan mot kombinationen).
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.