• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "Ponnyridning"

  Det var ju lite "ponnyridning" på mina vilddjur igår. Men det var såklart inga problem! Jag la mycket tid på tjejen som skrittade Aleccis först, för det behövdes. Hon andades inte "ordentligt" och spände sig, och då blir ju Aleccis jättespänd direkt. Fokuserade på att få henne att andas djupt, och känna "åttan" och följa med i den. Lite repeterade jag längs vägen men det blev jätteskillnad! På hemvägen sedan så såg de riktigt lugna, trygga och belåtna ut, båda två!
   
  Latoya var såklart JÄTTEsugen på att få hitta på saker, så hon var väldigt mycket "med" när vi gjorde i ordning henne, men hon är verkligen kanonsnäll. Tjejen som red på henne satt av naturen himla bra och var nog tryggare på hästryggen trots både sin, och faktiskt även hästens, orutin. Men Latoya är fantastiskt snäll och reagerar inte på energi så som Aleccis går. Det gick super men på bortvägen höll jag ändå i grimskaftet (A hade också ledare) och Latoya var så "ansvarsfull". Alltså hon skötte sig sååå himla bra! På hemvägen skrittade A med ryttare och ledare iväg lite fortare och Pärla med ryttare travade glapp ikapp (den minsta ryttaren sett till ålder och storlek är ändå den som ridit litegrann och hade mest rutin så hon passade på att trava lite och red även själv hela tiden, såklart. Hon hade ju Pärla ;) hehe) så när vi kom efter, jag, Latoya och ryttaren så blev hon lite mer "på" och rultade några travsteg då och då, men det var inte värre än så. Hon fick rida henne lös tre fjärdedelar av hemvägen ändå. Och det gick så bra så.
   
  Så stolt över mina hästar som ändå vilat en massa och så helt nya människor plus orutinerade tjejer. Det var en trevlig runda minsann :D


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.