• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nya sadeln och Latoyas små släktingar

  Nya sadeln är hemma och rätt koppjärn påbörjar snart sin resa hem till mig, från en kompis som inte bor i samma stad, via andra bekanta som ska på samma tävling i helgen. Vi pusslar lite, men sedan är vi såå jävla redo för hösten! En väldigt ny bekantskap är dessutom rätt bra på att övertala mig på att ge mig på H100 redan i Boxholm. Hmm, vi får väl se, haha. I vilket fall ska vi dit och träna nästa vecka (om det inte skulle bli inställt av någon anledning) så innan dess anmäler jag inte för jag vet inte om vi fegar och går på H90 eller om vi ger fullt och väljer H100. Vi är ju kvalade och klara, plus att A bara levererat felfria H90 hittills. Det är dressyren och smal-hinder som får mig att fundera på att skjuta fram debuten till senare i höst.
   
  Jag har fastnat i blup.se-träsket och fascineras över Latoyas små släktingar och deras prestationer. Alltså lyssna på det här;
   
  Latoyas mor, Nonsens K, är ju ingen "aktiv" tävlingshäst men har gått 110. Däremot har Latoyas mormor levererat på svårklass-nivå med bl a vinst i Lag-SM. Här kommer det roliga; Gucci var bara 157 cm hög! Det gillar jag! Inga hämningar pga mankhöjden minsann och den hästen kan inte direkt ha varit någon fegis. Gucci var efter Irco Marco som tävlade svår internationell hoppning i sju år med mängder av segrar och placeringar, samt deltog på EM; 162 cm i mankhöjd. (En parantes är att Latoyas halvsyster som också är undan Gucci, gjorde 140-debut med placering i början av juni. Kul!)
   
  Sedan har vi Latoyas morfar, som jag inte känner till sedan tidigare; Non Stop R. Han har också leverat i svårklass och har bland annat trevliga resultat redan som 6-åring där han gick till final i unghäst-VM och kom 3:a i Belgiska Mästerskapen för unga hästar. Mankhöjd? 162 cm, så likt Irco Marco, inte så jättemycket att komma med där heller alltså. Non stop R är efter Lux Z som placerade sig på OS i Sydney (och han var förvisso 168 cm).
   
  På Latoyas pappas sida hittar vi dels fadern i egen hög person (häst...) och med lite fler centimeter över havet; 169 cm. Han har bland annat en seger i något Estniskt Mästerskap ("Estnisk Champion") i bagaget. Men på hennes pappas sida är det mer "normalhöga" (vad nu definitionen av '"normalt" är) hästar, så det är på sätt och vis inte lika sensationellt, hehe.
   
  Det är synd att det inte är förrän nu, på typ 2010-talet, som det är betydligt vanligare med dokumentation från tävlingar. Det hade ju varit fantastiskt roligt om typ allt alla släktingar hade gjort hade funnits på film!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.