• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppfokus

  Jag längtar till ~ augusti när det är dags att träna på riktigt igen. Det är nätt och jämnt att vi kunnat trappa ner, men jag längtar redan tills det är dags att ligga i igen.
   
  Latoyahästen är ung, orutinerad och dessutom rätt grön jämfört med fyraåringar som hållits stenhårt i fas från typ tre års ålder med utbildning och vilor. Men jag är inte stressad, utan blickar bara målinriktat mot våra mål. Nu pekar allt på att hon kommer gå 100 cm lokalt i höst/början av vintern, för det behövs "bara" mer hoppträningar, P&J-starter och vanliga mängdträningspass som består av lydnad och hederlig kondition. Men rent konkret ska jag lägga in studs i hennes träning. Som den orutinerade häst hon är så trampar hon av med lite breda bakben emellanåt och för att få mer styrka i sprången av samma rörelse (dvs mer effektiva avtramp) så ska hon hoppas en hel del studs. Detta för att komma ihop med benen och hjälpa henne med sin hoppteknik. Även hinder med bom framför tänker jag lägga in i det kommande hopp-arbetet, av samma anledning.
   
  Aleccis däremot är gammal och rutinerad och hoppar i stort sett alltiv av med bakbenen tätt ihop, så hon behöver såklart inte alls samma fokus på studs (även om studs såklart alltid är bra även i gymnastiserande och stärkande syften bl a). Däremot ska hon gå mycket kombinationer, som jag nämnt ett par gånger nu. Det är en ren och skär självförtroende-fråga och det kommer inte bli svårt att ta oss igenom, som det känns nu. Problemet i så fall är att mina 200l-fat som jag köpte nyligen är 1m höga, och lägger man dem ner är de på sin höjd typ 60 cm, så jag har inte jättemånga alternativ. Men 1m-kombinationer lär vi komma en bit med. De är låga, men fortfarande så pass höga att hon måste använda kroppen och hoppa, men de är inte "skräckinjagande" på något vis. Ska vi hoppa hemma, på gräs, behöver de inte vara högre ändå. Så får vi istället variera höjden på kombinationerna när vi åker iväg för att hoppa.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.