• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppade med A igår

  Direkt efter jobbet igår så hämtade jag Aleccis för att hoppa henne. Det var nu andra hopptillfället efter hennes "sommarlov" - och som synes är jag rostig! Hon är taggad och blir ojämn när hon ligger på så jag lyckades inte direkt servera hindren så bra. Vi fick en hel del dåliga språng just på grund av detta. Det var med flit som jag hoppade mer än sist, för nu ville jag hinna få till lite bättre känsla så att vi har något att ta med oss inför tävlingen. Det kändes bättre i slutet, men wow vad rostig jag är! Jag är rädd att jag börjar tvivla på mig själv igen bara på grund av detta men hoppas att Aleccis kommer hinna "vänja" sig vid att få hoppa regelbundet igen så att hon inte blir riktigt såhär taggad, för som synes har jag att göra emellanåt.
   
  Det bästa som finns är dock en hoppglad häst. *hjärtanögon* Det jag ska tänka på framöver är verkligen stöd, stöd och ännu mer stöd. Jag ser att det ibland blir lite glapp i tygeln och det är något nytt som kommit nu, antagligen efter allt "nötande" med att kunna ge eftergift i dressyrarbetet utan att hon mer eller mindre sticker. Jag måste försöka känna in rytmen för det kommer göra att chansen blir större att hon håller den och inte pendlar så mycket i längd på galoppsprången. Rid igenom svängarna! Att tänka framåt fast att jag sitter upp är också oerhört viktigt. Annars hoppar hon nämligen inte. Det är väl framför allt detta som jag ska ha med mig, även om det finns hundra saker till men ju mer jag intalat mig att jag ska komma ihåg att tänka på, desto mer faller bort och jag tappar fokus på det som är det viktiga; typ vilken ordning hindren står i och sånt där.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.