• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagen

  Klockan ringde 03 efter lite för lite timmars sömn. Därefter rullade 11 timmar i lastbilen och sedan en halvtimme för att åka hem och byta om. Sedan 4 timmar i stallet med två hästar ridna och byte av hage plus det vattenbök det innebär när vatten ska hämtas och baljan ska flyttas runt.
   
  Latoyahästen var först ut. Detta var rent taktiskt. När jag hoppade med A igår så hade hon också varit gapig och lite svettig (trots sällskap av Pärla) när jag kom hem, så för att inte riskera att hon kansle skulle göra det ytterligare en gång och dessutom när det var dags att rida henne så bytte jag därför ordning på hästarna.
   
  Hon fick gå på ängen. Jävlar vad torr, bränd och ja, faktiskt hal(!) den var. Det gick att rida men jag var noga med att rida mycket så rakt och raka spår som möjligt och göra stora bågar när vi behövde svänga. Vi kombinerade det vanliga där jag bara rider runt och är supernoga med hur, vad och när jag gör med min kropp och mina hjälper; detta för att lägga stort fokus vid bettet för att det hela tiden ska uppmuntra henne till att acceptera det. Sedan red jag mer med sitsen och övergick till tempoväxlingar; både i trav och galopp. Superduktig häst. Avslutade med att styla med lite galoppombyten. Haha, nejdå. Men hon bytte inte exakt på hjälpen från vänster till höger utan det tog några språng innan hon bytte och jao, då blev det att vi tränade på lite byten. Från andra hållet sitter det som en smäck, i alla fall gjorde det det idag (och man vet ju aldrig med unghästar). Sista bytet vi gjorde, från vänster till höger, var så roligt. För hon visste vad jag snart skulle be henne om, hon taggade till, väntade, och eftersom det är den svårare varianten så gav jag en byteshjälp med mycket energi och hon tog i allt hon kunde och bytte med massa luft! Haha, så söt! Och sååå jävla nöjd vad hon med sig själv efteråt <3
   
  Aleccis gick raka spår; först skogen, via byn över på andra sidan vägen, grusväg, träbro, skritt på asfalt, tillbaka genom byn och hem. Min tanke var att fokusera fullt på att hitta "magridningen" i galoppen för den har jag tappat nu när hon vilade. Den hittade jag super precis innan vilan, men eftersom det fortfarande var så pass nytt så var den inte befäst. Aleccis däremot hade inte direkt en lugn dag, utan hon var uppspeedad rejält. Nästan lite väl springig och lyssnade rätt dåligt men inte så det var några problem eller "bråk" eller så. Jag blev inte så mycket klokare på ridningen. Och när vi skrittade på asfalten så gav hon fan fullt. Jävlar vad hon skrittade! Sista galoppen var tack och lov bäst, och sedan i efterhand kom jag ihåg en detalj som jag tror är viktig för att hitta den där kanon-känslan som jag sökte och inte riktigt fann till 100% idag.
   
  Dusch av häst och så den där hagflytten. Sedan var jag pisstrött och orkade inte lyfta ett finger till. Så allt tävlingsfix är kvar tills imorgon. (Jag lär ångra det...)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.