• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fyra år tillsammans!

  Idag är det min och Aleccis dag. Vi firar fyra år tillsammans <3 Tänk, att där nere i Skåne stod min drömhäst. Det var kaos både när hon visades (hon vägrade med ryttaren som visade henne) och så flög vi över tre hinder i en jävla hastighet och så försökte stanna i en kvart eller så, haha. Kaos.
   
  Hon har varit en läromästare på ett annorlunda sätt än vad man annars räknar som läromästare; hon har lärt mig typ allt jag kan om ridning idag, och jag har fan fått lära mig den hårda (men rättvisa!) vägen. Och än är vi inte framme. Målet för detta år är att kvala 130, dvs rida två felfria 120 - varav en har vi. Jag tvivlar inte en sekund på att det kommer gå, men jag är rätt säker på att det inte blir förrän inomhus.
   
  Och som jag slet med att kunna rida henne med vanligt tredelat tränsbett! Fasen, det gick ju inte i början! Eller rättare sagt; JAG klarade inte av henne. Men sen äääntligen. Jag tror det var först förra året som det gick? Men nu är det en självklarthet att det är tränsbett i munnen alla pass som inte inkluderar hinder eller något annat som motiverar (well, riskerar) pelham. Dessutom utan nosgrimma. Jag har fått lära mig att hon inte gillar massa överflödig utrusning; martingalen rök tidigt, och nosgrimman så småningom.
   
  Hon har även ändrat personlighet. Från att vara väldigt stressad och inte egentligen "hade någon personlighet" (det var en häst, utan jättemycket uttryck), till att nu visa sig vara en helt annan häst. Så känslig och försiktig som individ och så fantastiskt vänlig.
   
  Vi har väl lika mycket vinster som uteslutningar (om inte ännu fler uteslutningar) - men det gör inget. Hon är antingen bäst, eller så är det något som gör att hon inte vågar hoppa. Oftast förstår jag varför, men inte alltid. Hon är som hon är, och jag kämpar hela tiden efter att lära mig varje hårstrå på hennes kropp och varje tanke innan hon känt eller tänkt den.
   
  Ja, vad ska jag säga. Jag är så lycklig över att jag köpte just henne. Nedan är printar från provridningen.
   
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.