• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Drömhäst-A

  Aleccis var urtrevlig igår! Vi rullade på raka spår, red över stora vägen och tog en sväng på den sidan; både på grusväg och i skogen. Lite mer kondition fick det bli. Till att börja med var hon redan från början fin och jag kortade tygeln till andra pluppen (den tredje är ju vår bekvämlighetsplupp men när vi dressyrar (dressyrtränar) får vi inte ha längre tyglar än när jag håller på plupp nummer två och helst ännu kortare, hehe). Aleccis svarade som önskat och accepterade detta utan problem, och travade på med riktigt vilande steg! say whaat?! Vafan hände där liksom? Hahah, kul att få sitta på och känna den omväxlingen.
   
  Sedan var hon dessutom kanonlugn i galoppen där jag egentligen bara stod upp och såg till att inte vara i vägen. Knappt något stöd med varken skänklar eller hand. Så hon valde tempo själv och låg kvar i ett lugnt tempo på första sträckan. #stolt Andra sträckan sedan så tog hon för sig mer framåt men behöll ändå det tempot och låg inte och smygökade som hon annars kan göra. Sista sträckan var väl den sämsta (och även den kortaste) där hon älgade iväg lite för mig, men äsch, så får det vara ibland. Skritt på asfalt tillbaka mot byn.
   
  Men sedan blev det faktiskt ännu bättre! Efter att hon har fått rulla lite friare i galopp så brukar hon vara "uppskruvad" och på, men jag kunde sedan sitta upp, samla upp henne med hand och skänkel, ge eftergift utan att hon tog det som ett tillfälle att dra(!) och sedan sitta upp lite till och samla mer. Och så låg hon kvar där och var jättefin! Detta var vänstergaloppen, vi travade en bit sedan och gjorde en halt för att hon aaaalltid vill sticka när det är dags för sista backen på väg hem. Så där gör jag alltid skrittavbrott eller en halt för att få henne att vänta. Höger galopp i backen och efter backen. SUPERFIN!!!! Jag gjorde samma; samlade upp henne, och satte lite mer tryck i denna galopp än förra och wow, älskar det svaret jag fick av henne! Hon blev så himla fin! Välbalanserad, bar sig och blev så eftergiven. <3 En fröjd att sitta på! Travade av och skrittade hem. Hon är den bästa jag vet :')
   
  Sedan åkte vi och åt glass, spelade minigolf och tog årets första dopp! Idag har jag varit på p&j, men skriver ett eget inlägg om det. Aleccis vilar. Imorgon däremot ska jag äntligen rida Latoya igen! Tänk att det gått fyra veckor nu! Äntligen, haha. Aleccis ska givetvis också gå imorgon, helst hade jag velat dressyra men vi får nog hålla oss några dagar till. Gräset är slaget, men ska givetvis pressas också innan det är fritt fram. :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.