• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens besvikelse med stort jävla B-E-S-V-I-K-E-L-S-E

  Fyfan vad taggad jag var i morse! Inviga vår nya dressyrsadel som jag bytte koppjärn på igår. La på den på Aleccis och ba; WTF? Framstroppen var 1-1,5 dm kortare och hålen var inte bara i ojämn höjd sett till varandra utan även olika högt upp på själva stroppen. Blev inte klok på skiten. Min dressyrgjort nådde såklart inte, så min kortaste (och allra, allra fulaste...) grisrosa, svett-missfärgade vanliga gjord på 100 cm fick rycka in. Innersta hålen och fortfarande fick jag rum med en knuten näven mellan gjord och mage. Men jag är inte den som är den utan då fick det bli ridning a la Eamon Hickey dvs utan gjord. Eller ja, så nära "utan gjord" som möjligt fast den ändå rent fysiskt hänger där.
   
  Red ner till favo-ängen; som nu är slagen, pressad och klaaar. Förresten, när jag satt upp blev jag vidrigt jävla skitbesviken. Som att sitta och balansera på en tunne med benen rakt ut, inget stöd och för stor sits och alldeles för bred midja. Vidrig sadel! Det var sådär, men gick ändå bättre än förväntat att rida med otroligt lös gjord. Aleccis var mjuk, lydig, stadig och alldeles jävla jättefin, egentligen. Hade vi startat en dressyrtävling idag hade vi slagit personbästa utan problem - trots obekväm sadel som inte ens satt "åt". Det var så svårt att vara sådär genuint skitglad och tacksam över hur sjukt dressyr-fin Aleccis var för jag var så missnöjd med sadeln och riktigt påverkad av att hela grejen gjorde mig så besviken. Men givetvis var jag glad och positiv mot hästen, även om hon garanterat märkte att jag blev störd.
   
  Jag kortade upp tyglarna och Aleccis accepterade detta direkt och var så mjuk och jao, dressyrfin. Dressyr-tävlings-fin. Så som hade gett oss poäng (om jag träffat bokstäverna). Jag gillar ju inte alls den typen av ridning egentligen, men eftersom jag är vinnarskalle så måste jag behärska den och väver därför inte den - framför allt mer nu när vi har siktet inställt lite högre än förut med tanke på att vi snart går upp en klass i fälttävlan.
   
  Jag rullade mest runt, kände på henne, störde mig på sadeln, men gjorde skänkelvikningar och förvänd galopp i serpentiner innan vi travade av och red hem igen. Hon är så stadig i den förvända nu! Vet exakt vad hon ska göra och kämpar tappert på genom svängarna. Känns helt fantastiskt att sitta på när hon är så himla ambitiös.
   
  Det blev bara någon halvtimme aktiv ridning, men å andra sidan var hon ju oväntat fin att rida så skit samma. Jag hade en tanke på att ta en tur till på kvällskvisten men sket i det. Istället gör vi om samma sak imorgon - för gissa vad?!
   
  Ibland är man glad i forum på internet, hehe. Jag gnällde ut över mitt stropp-problem och fick bra tips från dressyrryttare. Men en i gruppen var mer till hjälp än de andra; hon sa att framstroppen kan "fastna" lite när man bytt koppjärn. Alltså HUR PINSAMT var det att hon hade rätt?! Haha, jag behövde bara fiska ut framstropparna så såg det betydligt bättre ut ;) Mina djur kom självmant in i stallet efter ett rull-race efter att de bruna fått varsin dusch och hade redan torkat så jag sopade av dem den värsta skiten och slängde på sadeln igen. Satt som en smäckjävel och inte bara det utan nu passade även dressyrgjorden! (Fast att den bakre stroppen var lika lång som tidigare utan att dressyrgjorden hade räckt då. Hmm, jag borde inte bli hjärnkirurg i alla fall, haha.) Slängde på dressyrsadeln på Latoya med och den låg bra där med. Alltså oväntat bra. Nu rider jag ju bara henne i hoppsadeln än så länge, men det blir intressant att "belasta" sadeln med min vikt också och se om den fortfarande ligger så bra. Visst är de rätt lika med ögat mätt; ganska raka ryggar (fast A är lite överbyggd), och inte jättemycket manke. De har inte så "svåra" ryggar helt enkelt. Aleccis är lite fylligare än Latoya såklart, men i grunden är de rätt lika. Blir intressant om jag får detta bekräftat av sadelutprovare i framtiden också eller om det är önskeseende, hehe.
   
   
   
  Hade inte jättemycket till rygg-bilder att komma med men aja, haha.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.