• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Barbackabus

  Idag red jag och Aleccis med Ida och Pärla. Skogen och byn, barbacka. Aleccis är verkligen helt fantastisk - och jävligt taggad, haha. Hon är piggare än vanligt nu ett tag och jag älskar det, såklart. Förutom på ängen där hon är lugnare än någonsin dvs jag har lärt mig hur jag ska rida henne med min egen energi på ett optimalt sätt. Därför kan vi numera även träna på saker och få ut mycket mer av våra pass. Lovely! Kombinationen av hur hon är just nu är verligen "nytta med nöje" - nytta när vi kan träna på saker när vi rider markarbete/dressyr/trim-/lydnadspass och så rent nöje när vi nöter raka spår i lite för hög hastighet, haha.
   
  Hon var piggelin som sagt men fin i övrigt. Inför den sista galoppen taggade hon som fan och studsade fram i kaniskutt. Lät henne galoppera uppför första delen av backen men höll ändå i henne så hon nöffade och taggade på fast låg ändå kvar tillräckligt mycket och med ett jävla power. Sedan lät jag henne gå. Mjuknade i händerna och tog, för säkerhetsskull ett mantag. Jääävlaaarrrr vad hon stack, hahahaha! Öronen spikrakt framåt, sug i blicken och bara gav! Benen trummar så att man knappt kan urskilja vad som är ett steg. Jag älskar det, och hon älskar det ännu mer! Tog som vanligt en stund att bromsa efter det där, men det är det värt. Travade av, skrittade en liten bit och satt sedan av och skrittade av för hand (och åt smultron längs vägen, mmm!). Pärla och Ida kom efter emellanåt men det gick bra ändå. Pärla var inte lika svettig och trött efter dagens tur jämfört med sist. Då blev hon riktigt trött då, fast att passet inte var jättetufft... :/
   
  Lika fort som hon taggar upp, taggar hon ner igen. Bästis<3


  Kommentarer
  Anonym

  Det skulle vara jag då, som säger carpus till vardags, vem annars? ;)

  Jag som i jag :)

  2016-07-01 @ 21:08:33


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.