• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Är glad för det lilla

  Raka spår idag, och tänkte därför att det var rimligt att väva in kondtion för att få med den biten också nu när det som sagt börjar dra ihop sig. Galopp i längre sträckor.
   
  Började med byn och Aleccis var jättefin! Kunde rida ihop henne utan problem. Stadig och lydig liksom. Så var hon hela vistelsen genom byn och vi kunde variera form och även tempot. Min plan var att hålla henne i balans oavsett tempo, så det inte blir att hon rinner iväg och liksom ska försöka "springa ikapp" någon form av balans som hon har tappat - vilket har hänt flera gånger förr under våra år, hehe.
   
  Vi blandade tempo; både "lugnare" lite bärigare men fortfarande så att hon aktivt tog sig framåt så att säga, men även mer ös men med bibehållen balans. Sedan mer samlat igen och skritt på asfalten. Vi tog den lite längre svängen i skogen på andra sidan vägen där vi först red över träbron sedan längs grusväg-skogsväg-stig-grusväg-asfalt. Mycket galopp den biten. I byn ville jag ha henne mer hos mig och där började hon bli lite stark faktiskt. Men det gick bättre och vi tog ett varv till runt den lilla rundan i byn och då blev det fasen trevlig, mjuk och lydig häst av henne igen <3 Super uppför backen, sedan mjuka, lugna skänkelvikningar i trav innan avbrott och avskrittning.
   
  Jag är så nöjd med henne! Vi kan numera rida konditionspass med mycket galopp, även i högre tempo, utan problem på tränsbett och givetvis utan nosgrimma. Hon blir inte särskilt stark och vi behöver inte "fightas". Såklart att hon kan bli uppskruvad, men det är bara att lugnt låta det ta sina lilla tid (typ några hundra meter, hehe) och få ner henne på jorden igen. Fasen vilken underbar och rolig häst hon är att rida!
   
  Från att ha drömt om att kunna rida våra "vardagliga" pass på tränsbett till att nu inte bara kunna göra det, utan även låta henne löpa på... För mig är det lycka! Det tar sig, fanimej! *hjärtanögon*
   
  Så idag är jag glad för det lilla. Det som någon annan skulle förvänta sig, kanske till och med kräva. Men jag, jag känner bara tacksamhet. Min bästa, bästa häst!
   
  Köpte för övrigt nya brallor idag. Pikeur av någon fancy(?) modell. Okej, halv-fancy då. Sjuka pengar för lite stretchgt tyg! Men jag kunde såklart inte hålla mig utan provade direkt. Matchade loss med tävlingsschabraket vi hade i helgen och så red jag givetvis lite bättre med, bara för det ;) Kort sagt; skitnöjd med brallorna! (Hälsningar från plånboken; *gråter*). Ville bara säga det. Skogsryttaren har levlat upp lite, hahaha.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.