• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Äntligen riddags!

  Äntligen, äntligen, äntligen är det dags att sitta upp på hästryggen igen! Nåja, jag kan inte ta ut allt för mycket glädje för det är "bara" rundor med raka spår och jogg som gäller för Aleccis denna vecka, plus en hoppdag i slutet av veckan för att checka lydnad, mitt öga och "börja vänja henne" vid hinder igen så att chansen är större att hon håller sig i skinnet, hehe. Trots hennes 16 år i år så är hon verkligen glad i att hoppa och det älskar jag. Men jag har ett litet önskemål om att kunna bestämma i alla fall litegrann runt omkring dem, så varför dra ut på det? Nej, vi kör igång direkt, men lågt, litet, enkelt - rimligt, helt enkelt.
   
  Jag förväntar mig att hon kan vara lite stel i sidorna, men det är jag övertygad om att jag inte kommer märka förrän nästa vecka (eller när vi nu kan börja träna på ängen igen. #högtgräs... Väntar på andraskörden!). Rulla i jogg på raka spår kommer inte ge någon dirket "wow-vad-hon-är-ridbar-känsla", haha. Jag räknar med att hon inte är sådär superlydig direkt. Men det kommer. Och jag är faktiskt inte så kräsen heller. ;)
   
  Denna dag går annars lite i tvättens tecken, och jag ska även leta efter en ny (inte ny-ny, men ny för mig och oss) dressyrsadel. Vi behöver gå upp en modell i "ny-het", då den vi har egentligen är en något för gammal modell sett till vad vi provat ut. Och det visste jag när jag köpte den, men jag eftersom jag då inte red så mycket i den så tänkte jag att det kvittade om den var lite äldre. Nu däremot så är jag mer motiverad för dressyr(-momentet i fälttävlan) och eftersom jag börjat rida mer i dressyrsadeln den senaste tiden så känner jag att jag måste byta upp mig till en bättre sadel.
   
  Latoyahästen vilar en vecka till (snälla, låt den gå fort!) och Pärlahäst gör det Pärlahäst gör bäst <3 Äter, pussas och vill bli kliad på. Någon runda kommer hon säkerligen gå denna vecka.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.