• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis och company

  Hon levde upp till förväntningarna, min lilla drömhäst. För ja, liten kändes hon, haha. Den hästen jag följde med och provred var en herre på 170 cm och Sacke är inte så liten han heller, så nu när jag satt upp på Aleccis och började rida henne så kändes hon som en liten plutt. Men hon är ju världens bästa lilla plutt, så det gör inget.
   
  Vi red bara i byn, en kortare sväng till att börja med på typ 40 minuter. Hon kändes kanon! Som väntat var det ju hon som stod för val av gångart, men jag fick faktiskt vara med och bestämma hastighet så vi var nöjda båda två. Trevlig i munnen var hon också. Så jao, jag ser fram emot en ny säsong :D
   
  Därefter gick jag en sväng med Latoya. Hon blev störd av alla insekter och var lite överallt, plus att hon är lite extra allt nu när hon vilat. Men vi tog oss runt. Gick neråt byn men svängde av i skogen. Följde stigen och sprang och lät henne hoppa över den gran som låg över stigen. Superfint hopp och hon klämde i som att det var minst dubbelt så stort. Då kom jag på att eftersom vi ändå kommer komma ut borta vid Oljetorpet så kan jag passa på att springa över mina"skogshinder också. Sagt och gjort! Hon klev snällt över, haha. Skulle ställa mobilen mot något för att kunna filma en skvätt, men det var det jävligaste jag gjort på länge! Hästen hatade insekterna och gick runt, sen gick hon även runt för att hon var uttråkad och så skulle hon prompt antingen vara väldigt, väldigt nära mig och gärna i kombination av rörelse så att hon sprang på/över mig, och sprang såklart omkull min desperata mobil-mot-stubbe-lösning. Så det tog väl en sisådär 25 minuter att få till något. Jävlar så inte bra humör jag var på efter det. Morr! Sen sprang vi över en gång, filmen blev som väntat skit (men att ge mig är inte min melodi! Och jag fick som jag ville till slut, även om resultatet sög). Den filmsnutten finns att beskåda på instagram (@jagheterjessica).
   
  Jao, det var väl typ det. Nu ska jag på roadtrip och hämta ny sadel. Ja, här går det undan minsann. Jävlar och helvete för sånt som tar lång tid, haha!
   
  Psyksnöre på för att hålla fokus på jogg. Gick ypperligt! Valen är följande; 1. Tredelat bett och jävligt hög risk med häst som sticker redan första dagen efter vilan = inte så bra. 2. Tredelat bett med graman för att hålla fokus på det vi ska göra och inte ens tänka tanken att pipa iväg. Varken hon eller jag "ballar ur" (så jag behöver inte ens använda den. Jag älskar det verkligen! Psyksnöre <3) 3. Gummipelham för att kunna jogga, men jag vill inte "rida-rida" henne på det, så då kan ju ridturen lika gärna kvitta, typ. Därav mitt val att ha gramanen med och den gör verkligen underverk för min annars så sjukt lätt-övertalade hjärna. Fullt fokus bara. (MEN JA, jag hatar den lika mycket som jag älskar det jag "får" av den. Och jag skäms när den sitter på min häst - även att jag definitivt inte använder den så som "det är tänkt"/så som majoriteten gör. True shit.)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.