• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis idag

  Dressyr på ängen tillsammans med Ida och Pärla. Vad gäller sadeln så gick det att rida i den idag, även om den inte alls är något att hurra för sett till ryttarröven. Jag har inget stöd i min andra sadel heller, men när sitsen är så stod och dessutom midjan är svinbred så kommer jag inte om henne och kan inte påverka som jag önskar. Att rida lätt går inte ens?! Fast jag gör det ändå, såklart. Vad gäller Aleccis så var hon inte lika fin som igår, så det var synd. Dessutom glider tyglarna som fasen och extra mycket när de är fulla av både häst- och människosvett. Äsch, det är bara att träna vidare! Jag måste lära mig att hitta tillbaka till rytmen när vi tappar den - det är väl vad jag ser som det "allvarligaste" problemet för det blir snabbt icke önskvärda konsekvenser av tappat rytm. A blir spänd och springer ifrån mig - jag vet inte helt säkert om det är rytmen som går förlorad först, eller om det är springet i sig som gör att jag/vi tappar rytmen - antagligen mitt psyke tillsammans med fysik. Håller på att tappa rytmen och glömmer väl att andas och kommer ur rytmen? Hm, illa i vilket fall! Tror första steget är att andas redan innan, så jao, tänka mer på andningen över lag när jag sitter ner i traven. Kaos blir det i alla fall för hon övergår till galopp och så blir hon ännu springigare, jag "kommer efter" och svarar med en bromsande hand för att få tillbaka henne hos mig istället för att lugnt och fint rida ner henne till trav och återfå rytm och balans den vägen.
   
  Tyglarna kan jag uppenbarligen fortfarande inte hålla i. Då får jag ju fullt sjå att bara hålla tygeln sträckt, och kan inte direkt få till den där goa, burna handen. Men fan, vi försöker och detta var snarare ett pass som jag känt igen att vi haft förut. Vissa delar är bra, vissa delar skiter sig och så är det blandat där i mitten. Inte katastrofdåligt, men inte heller något wow-pass.
   
   

  Galopp på ängen. 🐴 (Och åt helvete med tyglarna som bara glider ur nävarna hela tiden..!) #dressage #canter #field #bwp

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica Jul 26, 2016 kl. 6:48 PDT  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Vad lugn och avslappnad hon ser ut, racerhästen :D

  Svar: Ja, hon är heeelt annorlunda på marken nu jämför med tidigare :D
  vinna.blogg.se

  2016-07-27 @ 22:22:21 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.