• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • A och L

  Dressyrade lite med A idag. Kände att det börjar dra ihop sig för att fokusera på dressyren inför Boxholm om två veckor. Men faaan vad jag HATAR den här sadeln alltså. Jag kan inte rida i den. Mina ben når inte "om" Aleccis när den är så jävla bred. Usch, vidrig är den fan. Alldeles för stor för mig och min ärligt talat rätt lilla rumpa. Aleccis däremot kämpade på gott och jao, finns inte så mycket mer att säga.
   
  Latoyahästen fick gå skogen, men så la jag på en kortare sväng i byn också, sedan upp i skogen igen och fortsätta på "hennes" skogsrunda. Detta för att dels komma ut och springa med henne, där hon är helt trygg och vi kan fokusera på att rida på framåt eller vad vi nu kan tänkas göra och dels ta en sväng i byn för att kombinera detta "otäcka" med trygghet. Det är alltså min nya taktik, hehe. För annars tycker jag att vi "slösar" pass när vi "bara" ska rida runt byn för att vänja henne mot den. Genom att kombinera såhär så får jag ut båda delarna - awesome! Hon var tittig i byn men gick som fan i skogen, hahaha. Alltså nu börjar hon TA I när jag ber henne öka i galopp. Hon har alltid springit fortare när jag bett om det, men inte tagit i. Nu använder hon sin kropp och galopperar framåt med musklerna. Det gillar jag! Ska man bli fälttävlanshäst så måste man kunna springa! Annars var hon pigg och glad och inga konstigheter så. Hon har lärt sig när vi galopperar och man känner hur hon laddar upp med energi och glatt bara väntar på galoppfattningen (...okej, ibland väntar hon inte på fattningen utan fattar självmant). Men den roligare fattningen var helt klart den när vi kom ut från stigen och bort på grusvägen en kort bit, bara kanske 30 meter innan vi ska in på nästa stig och jao, man är ju inte dummare än att man galopperar varenda liten bit som det går att galoppera på. (Okej, ljug, jag galopperar på stigar bland rötter och skit också, men inte varje dag.) Anyway, hästen hoppar iväg i en fattning med massa luft under benen och suger tag framåt. Man kan inte annat än skratta :D Allra, allra sista galoppen är också alltid höger fast att vi kommer ur en vänstersväng. Jag brukar vänta lite med att fatta galopp tills hon är rak för att ge henne större chans att fatta galopp - och minska risken för att det blir vänster. Trots att vi hade jättemycket "vänsterbalans" så fattar hon glatt höger galopp helt själv, mitt i svängen och får kämpa lite för att hålla den, men det fixade hon. Duktig. Sen skiter jag faktiskt i att hon självmant fattar galopp, för all - precis all - energi framåt tycker jag bara är bra. Hon riskeras ju att säljas om hon blir slö. Japp, sanning. Aldrig mer en slö häst! Jag lät henne hoppa igenom studsserien en gång innan vi bröt av och skrittade hemåt. Första gången hon gjorde den (förutom när jag sprang över två av hindren "vid hand") och garanterat första gången hon får hoppa sju hinder i följd såhär tätt. Det märktes att hon liksom försökte lösa en ny uppgift hon ställdes inför. Hon gjorde det SKITBRA! Fullt fokus, lugnt men ändå energi framåt och var inte i någon av pinnarna! Det krävs bara en vindpust för att de ska falla, så det var riktigt bra gjort av henne. Sedan skrittade vi hem och var lyckliga i alla våra dagar.
   
  Nästa vecka tänker jag åka och hoppa med henne ("på riktigt") igen. Och sedan hålla utkik efter P&Js. :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.