• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • You build me up

  Jag andas häst hela tiden, all min vakna tid. Men någonstans längs vägen försvann det intensiva hästintresset hos mina närmsta vänner, och hos vissa fanns det aldrig från början. Det är inget fel med det. Jag sköter mitt, de sköter sitt, och tillsammans har vi alltid haft roligt ändå. Delat andra saker.
   
  Att klara mig själv och vara ensam är jag inte bara van vid, utan det är också vad jag väljer om det skulle finnas alternativ. Ensam i stallet hos mina hästar där ingen kan komma med förslag i hästhållningen eller hanteringen - eftersom jag slipper dela detta värdefulla utrymme med andra tvåbeningar och deras hästar (med tillhörande vridna hästhållning). Men det är en sak att välja att vara ensam, och en annan sak att tvingas vara det när man hade valt motsatsen. Det är inte ofta, men det har slagit mig. Tanken och känslan av att ändå vara ensam. Ensam här och nu med mina ambitioner och iskalla timmar i sadeln, mål, tankar, och allt som hör till en vardag som tävlingsryttare på amatör/hobbynivå. Det är DET jag har saknat. Att kunna diskutera, fundera och bollplanka. Jag har provat att använda icke-hästfolk till detta. Icke-hästfolk men som har enorm analyskänsla. Men jag köper inte argumenten, för som icke-hästmänniska är det så mycket känsla och ja, även anatomi och logik som inte finns på ljusårsavstånd i deras tankar. Så det har varken gjort till eller från, snarare uppbjudit till syrlig stämning när det inte fungerar att argumentera då hela grundsynen verkar komma från en annan världsdel - trots aktiva inputs av ren fakta.
   
  Men sen kom dem! De har droppat in. Jag har, tack vare tävlingarna, fått nya (hästintresserade) vänner! Att träna och tävla är inte bara längre ett steg i taget mot min topp - det är även skoj, då det finns en kamratskap och såå mycket mer än vad jag, ärligt talat, kunnat föreställa mig. Jag älskar det! Att tävla är att träffa och catcha up med likasinnade, det är att lära känna, få fler vinklar i en vardag som osar likvärdig min. För att inte snacka om att just kunna bollplanka och funderinga! <3
   
  Det är därför det är så tråkigt att vända detta inlägg.
  För det är nu jag inte kan låta bli... Mitt liv kretsar omkring hästarna (det inputs av andra intressen också), men det är potentiella hästställen jag ser när jag är ute och åker, om det inte till och med är livs levande hästar! Det är ridhus, ridbanor och en och annan reflexprydd kuse. Tankarna i huvudet rullar mellan olika former av planeringar och prioriteringar bland målen men även vägen mot dessa. Det är häst, häst, häst i min skalle. Hur mycket jag än försöker att inte styra in typ alla samtal jag har med folk på just mitt favoritämne, så är det svårt. Jag finner likheter till sporten i praktiskt taget alla andetag, och genast drar hjärnan igång igen. Hästar, hästar och ännu mera hästar.
   
  Jag måste erkänna att jag trodde "alla andra" också var sådana. Men jag hade fel, och hur jag än försöker att låta bli så kan jag inte låta bli att bli så jävla besviken. Inte för att deras hjärnor inte ser hästar överallt och i alla samtalsämnen, utan det faktum att andra saker prioriteras högre. Det är något jag inte kan förstå, och som även gör mig... besviken. Typ en varm soffa istället för ett kallt ridhus, "vanligt" hederligt stadsbo-göra (typ fika kolla på kläder) istället för att snusa hästmule. Det är när detta drabbar mig, som jag inser att jag nog är i en (hästnörds-)klass för mig.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.