• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Yes, det blir meeting!

  Jag har som bekant lagt upp en preliminär tävlingsplanering vilken jag delat med mig av tidigare i år (låter sjukt att säga det såhär tidigt, men det är ju faktiskt sant). Denna såg ut såhär:
   

  Jag vet inte hur ofta ni känner så, men jag känner ganska ofta när jag bläddrar bland tävlingar att det är en hel del som är liksom en annan liga. Inget att sikta mot. Däribland Gina Tricot National Grand Prix som går av stapeln v 10. Men av en slump var jag inne och läste proppen när jag såg att den kommit ut ba; 110? Vafan, och sen läste jag noga för att se om jag skulle få starta. Det kan ju vara hållhakar som junior-klasser eller liknande, men jag hittade ingen sådan information. Därefter blev jag förvånad när jag hajade till över tävlingsdatumet; måndag, tisdag och ev final på en onsdag? Kollade mitt jobbschema och gissa vem som är ledig måndag och tisdag?! Tajming!
   
  En populär tävling gissade jag, men är den lika populär när den är på vardagar? Ingen aning. La ändå 26/1 klockan 19.00 på minnet och satte ett alarm klockan 18.55 igår. Efter att Aleccis var i ordning för träning och det bara var lastningen kvar så var det dags att invänta klockslaget. Så coolt, jag har aldrig tidigare behövt göra det då vi ju bara tävlat mindre tävlingar.
   
  Planen var såhär: anmäla 110 och 120 både måndag och tisdag. Ev final i dessa cuper går i 115 och 125 och är inget man anmäler till. Jag är förvisso övertygad om att vi inte kvalar in till onsdagens 125-final, men skulle vi råka göra det är det inget jag tänker starta ändå. Däremot om vi kvalar in till 115-finalen blir det en perfekt sista klass på meetinget. Men att gå fem starter på tre dagar? Hm, ohumant? Jag tänker som så att i och med att hon går på lösdrift så är hon van vid rörelse. Att stå på box (utan hagviste öht, såklart) i två och ett halvt dygn är inte bra för hennes kropp. Då tänker jag mig att hon mår bättre av att gå fler klasser, än vad hon gör av att stå still. Hörde med Lasse igår och han höll med.
   
  Men i alla fall, just där och då när jag skulle anmäla tänkte jag (och tänker jag generellt) att det är bättre att anmäla och möjligtvis avanmäla om man ångrar sig. Sagt och gjort; när klockan slog 19.00 valde jag ryttare, häst och våra klasser samt uppstallning och anmälde. Uppdaterade därefter och ba: 83(!) av 90 starter bara pang bom i 120;n, haha! På två minuter och fyrtiotre sekunder var 120:n full. 110:n är i skrivande stund inte full ännu men shit, haha, så sjukt ändå! Och vilken tur att jag jagade klockslaget och anmälde! :D
   
  Jag tänker mig att jag givetvis får åka ensam, och sedan hoppas jag på att ragga sovplats hos syster med sambo i Göteborg. Det är en bit, men hellre det än att betala 1000kr/natt på hotell. Från tidig morgon till sen kväll har jag dock tänkt att vara hos Hästis-bästis som tröst. Eeh. Stackarn. Och för att erbjuda henne så mycket rörelse som möjligt i form av promenader. Mah, jag är så rädd om henne och rädd för stillastående. Inte nyttigt och framför allt inte för en häst som inte är van och som är så pass gammal som hon är. Men vi ska ut på mer tävlingar och då är det bara att vänja sig och hitta något som funderar - och där tänker jag mig promenader, så många som möjligt.
   
  Japp, jag är precis anmäld men har redan planerat hela resan i minsta detalj ;) Så roligt (och nyttigt!) det ska bli med vårt första tredagars meeting! Vad jag dock tar för givet är att det är sjukt hög standard, så vi ska dit för att skaffa rutin och ha så jävla roligt vi bara kan. Bästa hästen och jag <3
   
  Om jag fattat det rätt så är dessa (regionala) klasser förklasser inför resten av veckans betydligt större klasser. Men så himla roligt för oss att det erbjuds klasser där vi är i utvecklingen. Wie, så taggad! :D
   


  Kommentarer
  Emma

  Ååh va roligt! Har groomat där att par år. Trevliga tävlingar men rätt litet har jag för mig, hade också börjat planera nu om det så gällde meeting i sommar! :)

  Svar: Okej, jag hoppas dock att det är nära till skog och natur så man kan rida ut och ta långa promenader utan problem. Eller hur, allt måste ju sitta in i minsta detalj, haha :D
  vinna.blogg.se

  2016-01-27 @ 20:31:31 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.