• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vinterdag

  Fy fan vad trött jag var igår! Sov bara 3,5 timme för att hinna upp och hinna hoppa, trots att vi sköt fram det lite. Och så fort jag ska äta frukost går det jättemycket tid (för att jag surfar 90% och äter 10% och så har det gått 1-1,5 timme), så jag struntade i det. Mådde rätt knäppt dessutom, och ville inte göra det värre. Så utan mat och sömn vad jag rätt slut i kroppen, men det försvann när jag hade annat att tänka på = hoppa! :D
   
  Jag har kollat igenom filmen ett par gånger till och känner att jag faktiskt har koll på läget. Det känns bra och nästa gång vi hoppar nu är på hoppträningen på tisdag. Därefter är det dags för årets första starter - yey!
   
  Aleccis gick ju ett toppenbra (men inte jättestenhårt då vi bara nötte grunder och höll oss för det mesta på samma spår, dvs inte jättemycket plumsande i snön). Dagen efter tänkte jag utveckla det vi gjorde dagen innan men med lite för höga förväntningar och för dåligt fokus så gick det inte riktigt så bra som jag tänkt mig och det blev ett tuffare pass för henne. Därför var egentligen min plan att jogga henne lugnt igår och hoppa på idag, men då möjligheten fanns att hoppa igår så skiftade jag på dagarna. Det tog två timmar och fyrtiofem minuter att hoppa (red in, hoppade, red hem) och dessutom hoppade vi mer än tänkt, så visst blev det återigen ett tuffare pass för hennes kropp. Vi skrittade dock 90% av hemvägen, lät henne bara galoppera där vi brukar i byn (går inte att låta bli), men sen skritt igen.
   
  Så ja, idag blir det ett lugn joggtur på raka spår i byn. Varken länge, saftigt, fort eller något. Funderar på att ha med gramenen löst hängande så att jag verkligen håller min plan. Imorgon vilar hon, och eventuellt blir det bara någon promenad och alltså vila även på lördagen, innan vi rider på söndag igen. Jag vill att hon hinner återhämta sig ordentligt om det är så att snödressyren och det totalt sett långa hoppasset tagit ut sin rätt.
   
  De små går motionspass idag. Pärla behöver ut och röra på sig, medan jag mest vill kolla av Lillis dagsform. Är han piggare igen, eller är han fortsatt långsam. Hans allmäntillstånd är det inget fel på - han är definitivit inte sjuk. Men när han varit så pigg och dagen efter var långsam igen så lät jag honom vila. Nu är jag mest nyfiken på om han är piggare igen. Jag hoppas ju på att han liksom blivit permanent piggare och att han kanske var trött i kroppen eller något sist jag red. Det återstår att se. Pussas gör han gärna för övrigt, haha.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.