• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Veckans fokus

  Vecka 1
   
  Driva till hand.
   
  Även om det för många är uppenbart så vill jag gå djupare in i vad det är jag faktiskt ska göra. Form och arbete börjar alltid bakifrån och även en pigg häst måste drivas. Men ju piggare Aleccis är, desto mindre ben rider jag med. Det är en dålig ekvation som leder till urusel kommunikation och allt som oftast hamnar vi i en ond cirkel där hon blir starkare och starkare för att jag möter upp med hand utan ben. Det fungerar inte så, men det är helt och hållet omedvetet från min sida - jag kommer på mig då och då, men tänker jag inte aktivt på detta så "glömmer" jag bort benen. Denna omedvetenhet ska bli en medvetenhet om att underhålla henne bakifrån och fram.
   
  Själva hjälpen i sig är inte fysiskt drivande, utan snarare en underhållande, vaken, "aktiv" skänkel som snarare påminner om engagemang och försöker bygga "en ram" om man så vill, än att be henne springa fortare. Aleccis däremot är väldigt vaken på drivande hjälper - problemet är bara att hon gärna tolkar alla hjälper som just drivande = öka farten, haha. Det är alltså inte vad jag strävar efter. (Jag ska "bara" få Aleccis att förstå det.)
   
   


  Kommentarer
  mathildaliv.blogg.se

  Så himla bra blogg!

  Svar: <3 Fina du!
  vinna.blogg.se

  2016-01-05 @ 12:04:51 | URL: http://mathildaliv.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.