• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Småhästarna

  Men roligt att jag råkade stänga av mitt alarm och "försov" mig till min egen lediga dag idag, haha. Fuck. Tänkte äntra stallet klockan ca 08, men var inte ute förrän 12. Därför blev det inte riktigt som jag tänkte mig med det som skulle göras...
   
  Hovslagaren kommer imorgon och skor småhästarna med samma vintersulor som de redan har samt med broddar (halleluja!). Men de har ju vilat en del den senaste tiden, och det börjar krypa myror i benen på dem. De är understimulerade, och understimulerade småhästar är inget jag vill lägga i hovslagarens händer. Det är min uppgift att hon har dräglig arbetsmiljö och mina småhästar ska inte vara as för henne. Hon ska kunna arbeta och de ska stå stilla som kylskåp. Därför tänkte jag att de ska motioneras i alla fall litegrann. Och gärna få "tänka lite", eller ja, främst Lillis då.
   
  Utöver ridningen idag tänkte jag även göra transporten klar inför imorgon. Så jag körde fram den (efter en jävla massa om och men - KUL väglag liksom, och hejhej överallt lutar det, så det tog sin lilla tid) men innan dess skulle den ströas upp med spån. Perfekt, tänkte jag och släpade med mig Lillehästen. Han och jag traskade runt på gården (det var mer halk och mindre trask för hans del) och hämtade Ikeakasse, tog långa vägen till spånet, hämtade spån, lämnade spånet i transporten och så. Jag parkerade honom utanför, men rätt som det var så hade han kommit in till mig, hahaha. Hann dock inte ta någon mer charmig bild än denna:
   

  När vi var klara med spån-uppgiften, så gick jag och bytte ut grimskaftet till tyglar och satte dem i grimman. Sedan tog vi oss till en äng. Jag var sugen på bus! Det var som att vi båda var tio år gamla. Bock och bus och dumheter. När man ramlar av mer än man sitter kvar och allt det där. DET var jag sugen på! Men så är han ju "dumsnäll" också, så det blev inte riktigt som jag föreställt mig, HAHAHA! Jag åkte av en gång när han gick åt sidan och inte hängde med på det så jag kanade av, hahaha. Men annars så gjorde han allt så snällt utan minsta tecken på bus. (Tråååkiiiiig, hahaha.) Så det var ju bara att klappa om honom och byta häst.
   
  Gjorde ett nytt försök med Pärla, men det var lite av en balansgång. Jag kände hur lite tid jag hade och hon kände nog också det. Mer tryck i henne, men inte alls det bus jag önskade ;) Så båda småhästarna fick gå korta pass med lite trav och galopp i den tunga snön. Äsch, bättre än inget i alla fall. #DESPERAT


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.