• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sitsen är färskvara

  Jag har av flera anledningar ridit mycket i dressyrsadeln under både höst och vinter. Dessa är bland annat:
   
  1. Mina Muckboot's får inte plats i andra stigbyglar (pga bredden) plus att deras relativt korta skaft (jämfört med ridstövlar) gör att jag inte kan rida i hoppsadeln om jag inte har termobyxor över som chaps då de fastnar i kåpan. Men jag måste fortfarande balansera längst ut på tårna och åker ur stigbyglarna regelbundet.
  2. Vi har behövt träna dressyr.
  3. Jag har behövt träna på min dressyrsits.
  4. Mina knän gör ont (värre i kyla) och den vinkeln är betydligt bättre.
  5. Det är bekvämt att lulla runt i dressyrsadeln, när man ändå bara ska skritta.
   
   
  Ja, det har blivit mycket dressyrsadel-tid och detta har lett till en annan tyngdpunkt i min kropp, eller ja, framför allt sits. Det går väl upp och ner, men visst har jag väl fått snäppet bättre dressyr-sits - och det är bra. Nu när jag ridit några få pass i hoppsadeln igen (två pass med Lillis och två med Aleccis), känner jag att det är hög tid att få tillbaka balansen.
   
  Med tyngdpunkten högre upp har jag backat till där jag var när balansen inte satt som en smäck, vilket inte är så kul, och nu tänker jag bara rida i hoppsadeln och träna upp min balans i den lätta sitsen så det känns "som vanligt" igen.
   
  Det är givetvis ett mål att bli bättre i dressyren och detta framför allt för att jag vill klättra i fälttävlansklasserna. Men det som jag ändå brinner för och gör mest och vill vara bra i, det är hoppningen. Därför känner jag att jag inte vill riskera att tappa för mycket av min amatör-bra hoppsits på grund av att jag tränar mig blå i dressyrsadeln. Just nu känns det nästan som att rida med jockey-läder. Inte just med benpositionen utan det känns som att tyngdpunkten är förflyttad så högt, fast den inte är det.
   
  Nathe-bettet och hoppsadeln är det som gäller nu de kommande passen för att hitta tillbaka till ett så bra utgångsläge som möjligt när träningarna men framför allt tävlingarna drar igång igen. Sedan återgår vi till att blanda rena dressyrpass i dressyrsadeln med rena hoppass i hoppsadeln, och allt däremellan.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.