• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat lokal hopptävling i Värnamo

  Jag plockade upp Ebba, tankade upp bilen och vi åkte ut till gården. Kopplade släpet men när jag skulle koppla in lyset så ba: WTF?! Då det det den nya kontakten med typ ett tjugotal stift istället för den gamla hederliga. Tyckte det såg lite skumt ut så petade på den (haha), men den satt som fan så jag tänkte att den nog satt där. Sprang ner till far i lagården och hojtade om vi kunde byta bil. Sagt och gjort, bilbyte och sedan packa, borsta, skydda, åka. Kom iväg lite senare än planerat, plus att jag fick åka in och tanka bil två med, men tjugo minuter efter planerat avgång så rullade vi iväg!
   
  Lagom när pass/vaccination var visad så hade sista i 90 cm hoppat. Bangång (banan var rolig, lite lång väg till sexan men annars var det som sagt en bra bana. Bara två distanser och det är alltid skönt när de är få, haha! Den var dessutom väldigt snällt byggd med, vad jag bedömde, inte så många maxade hinder.), kikade på två ekipage och tog ut min bruna vän. Red fram, hoppade två språng på räcket och två språng på oxern. Redo för att stå beredd!
   
  100 cm A:0/A:0
  Vi gjorde en trevlig grund, eller ja, till typ femman för sedan började hon ligga på en del. Fortsatte ändå helt okej. Men sen eskalerade det, haha. La på ytterben och så var det full gas tillsammans med försök till att svänga. Det blev verkligen inte snyggt, men det brukar det ju inte vara när vi är igång heller. Var på väg att komma väldigt stort på sista så la fram tyglarna, höll om och sa "JAH!" för att få henne att ta i lite extra. Felfritt i mål och upp i ledning. Vi vann klassen! :D
   
   
  Parkerade hästen i transporten efter avskrittning och kollade på ett fyrtiotal startande till i klassen. Lagom till det började dra ihop sig för att ta ut hästen för prisutdelning så började det spöregna så in i helvete. Det ekade rejält där inne i ridhuset. Samtidigt slogs jag av tanken att det var minst en timme med avd B-ekipage med, så det kändes så himla ovärt att ta ut för prisutdelning för det var alldeles för långt (drygt) för att stå och vänta sedan till nästa klass, och känns elakt att ta in och ut henne precis som jag vill hejvilt. Så jag frågade överdomaren och det var okej att medverka på prisutdelningen utan häst. Känns rätt surt också, men tyckte det var snällast just då (plus att jag är lat). Tror det var min första prisutdelning någonsin utan häst, och så skulle vi haft täten, haha.
   
  Vi var och kollade till Aleccis och då var ekipaget som kom tvåa inte långt bort bredvid oss, så hon gratulerade, skrattade och sa: "Jag kom ju inte tvåa efter vem som helst, utan efter någon som rider jävligt fort", HAHA. Älskar den komplimangen (det var en komplimang va ;) höhö).
   
  Tog så småningom ut Aleccis för nästa start och gick banan därefter. Den var svårare nu, med fler distanser och även distanser i omhoppningen (nooo, hahaha). Sedan rullade vi igång med den berömda ordningen; framridning, framhoppning, redo för banan! Hade förresten lite problem med avståndet till oxern hela dagen idag. Fick inte till det och råkade släppa iväg henne (för att vi bara hittade feta framåtlägen...). Men tänkte att det ändå var skit samma, det löser sig alltid. Har ju världens bästa häst <3
   
  110 cm A:0/A:0 (Värnamo cup, deltävling 1)
  Första hindret gick bra, till andra låg hon på och hon tog för sig lite väl framåt så fick dålig höjd med en klonk som resultat, men inte mer än så tack och lov. Sedan sket det sig redan på första distansen. Sex galoppsprång skulle det vara. Det fick jag inte till utan det blev långt och ett litet sjunde för att kunna klara hindret. Tänkte "fuck alla distanser" och råkade tappade stigbygeln i svängen. Fick tag i den igen och tänkte att vi försöker göra det bästa vi kan och ser distansernas galoppsprång mer som riktlinjer än mål, hehe. Lång väg till femman, kombinationen. Försökte hålla ut och rida väl genom den kortsidan till sexan, båge på stegat åtta galoppsprång till sjuan, som vi faktiskt red på. Samma där sedan, försökte hålla ut men ändå rida bra genom den kortsidan också. Åttan till nian var en bruten linje, sista i grunden till första i omhoppningen stegat på fem, och lyckades gå på fem. Slickade lyktstolpen (så jag fick huka för att inte dörna i lampan), och iväg över oxern, sväng runt till kombinationen. Höll på att fastna i en rejält ledande tygel men fick i sista stund tillbaka handen så hon kunde hoppa (relativt) ostört. Vänd tillbaka och över oxern, stegat sju galoppsprång till sista räcket där jag försökte få tillbaka henne hos mig för att försöka safea upp så gott det gick. Det gick sådär, men tillräckligt bra och bommen touchade hon med bak, men den låg kvar. Felfritt och upp i ledning! Inte nog med det, vi vann här med. MED FEM SEKUNER! Hur gick det till? Red vi ens samma bana?! Herregud, vi hade ju inte ens behövt gasa ;)
   
   
  HAHA, alltså när jag gick banan tänkte jag verkligen på att rida noggrant (även, eller ja, framför allt i omhoppningen), hålla ut ordentligt och komma rakt på hindrena, vara lugn, tänka långsiktigt (en 0+0-runda är bättre än en 0+4-runda pga slarv, i cupen) - men allt det glömde jag visst bort. Igen. Inte så ovanligt, men när det håller är det ju värt det, hade vi dock rivit så hade det verkligen inte varit värt det. (; Grejen är att jag minns så väl hur jag minst två gånger just i Värnamo ridit bort segern då jag ena gången var kvar i handen över en oxer som hon rev, och andra gången svängde innan hon hade hoppat klart och därför rev vi. Så nu var jag noga med att skicka fram nävarna så hon kunde sköta sin del utan att jag la mig i, och väntade med att svänga tills hon hoppat klart. Det var ett betydligt mer vinnande koncept.
   
  Därefter skrittade jag av henne länge, i typ en halvtimme och efter en tiominuter någonting så var det dags för prisutdelning och ärovarv. Sedan packade vi in och åkte hemåt, med stressbesök på Max. Bilen var hemma och urplockad ca en halvtimme innan far behövde den, så till och med det klaffade. Flyt! Han såg förresten att det var en adapter i kontakten, så nu är den urplockad och nästa gång inviger jag min v70 istället. Det blir nog bra.
   
  Just det! Höll på att glömma. När man anmäler så kunde man välja om man ville skänka 10 kr till Svenska Hästars Värn och det gjorde jag. Tycker det är självklart då cupen i sig är gratis så det kändes mer rätt, men framför allt för att 10 kr är ingenting och det går till en väldigt god sak. Men i första prisutdelningen så hade de även haft ett lotteri bland de som skänkt, och då vann jag det! Så jag fick dels blommor båda gångerna när jag vann och så en bukett från den utlottningen. Kul såklart, men jag har lite dåligt samvete och känner mig hemskt egoistiskt typ som jag roffat åt mig en massa godis framför näsan på hela syskonskaran, ungefär. Jag lämnade en av buketterna på gården. Kände att jag inte behövde tre, plus att vi bara har en vas så fick använda en hushållsgrej som vas lite provisoriskt.
   
   
   
     Kommentarer
  Vanessa andersson

  GRATTIS får jag ju säga!! :D

  Svar: Tack! :D
  vinna.blogg.se

  2016-01-30 @ 22:15:06 | URL: http://vanessaandersson.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.