• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Planer

  Red Lillhästen innan paj & jumpen igår. Seriöst var tanken. Mjo, var väl snäppet bättre än de andra passen, men det är svårt tycker jag. Det är ändå ett par decimeter snö i alla fall som han får kuta runt i och jag har för mitt liv inte samvete att försöka "jobba" (sett till modern-dressyr-bajs-ridning) honom i det. Några steg här, och några steg där - det är vad jag ber honom. Mest så funktionen ska finnas. Annars är det bra mycket nyttigare att han kommer upp och får röra sin kropp som hans instinkter säger att han ska röra den. Fyrtio minuter var vi ute, varav tjugo på ängen. Det fick räcka så. Vill ju inte ha ihjäl honom (eller allt annat spännande som finns i en ponnykropp, exkl fett - det vill jag definitivt ha ihjäl, haha). Han fick dock galoppera ett varv i förvänd galopp i vardera varv på den volt som jag red upp med Aleccis dagen innan (större än en 20 meters, kanske 30?). Så fick han iaf gör något lite mer avancerat en kort stund.
   
  Idag går alla före jobbet. A skall gå med dressyrutrustning för jag vill känna på henne i den utstyrseln. Har dock inga direkt höga förväntningar. Det blir nog mest... delade meningar. Men så är det emellanåt. Pärla motioneras som vanligt; alla gångarter, gärna längre sträckor i galopp, i byn och skogen. Standard, japp. Lill gör antingen det förstnämnda eller sistnämnda, det beror på dagsform. Jag hade gärna velat ta med honom in till ett ridhus och känt på honom, men det är inget jag tänker genomföra. Tills vidare tycker jag nog snön är värst för honom. Det gick an när det var mindre, men det är svårt att träna varierat när snön snarare blir plums-träning (mjölksyra, kondition bl a) istället för dressyr (förfining av hjälper, stadighet, övergångar bl a). Så jag får väl mest tänka mig som så att han rullar motionspass för tillfället.
   
   
  Lagom mycket snö för att dressyra med Lillisen.


  Kommentarer
  Robex Lundgren

  coolt

  2016-01-18 @ 09:54:46 | URL: http://ghgumman.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.