• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Oh herrejävlar..!

  Men gissa hur sliten och stel jag är idag? Kan knappt röra överkroppen/någon muskel i överkroppen uppåt. Usch, heeelt jävla sliten. Men det är ju inget att lipa för, utan bara att se till att få lite saker gjort.
   
  Jag hade ett sååå bra pass med min älskade bruna häst idag! Alltså, käärlek! Stoppade ju in tränsbettet i käften och, mjo, med handen på hjärtat förväntade jag mig en ganska stark och icke-ridbar mun, eftersom vi ändå ridit på lite skarpare nu de senaste passen (dock på det mildaste, förutom när vi hoppat - but still). Men hon verkade "som vanligt", konstigt nog. Alltså precis som det var igår hon gick på det sist. Gött! Satt i dressyrsadeln och skrittade bort till, vad som denna vinter blivit, min dressyr-äng. Skrittade upp ett spår, en rektangel. En stor, men försökte tänka typ någorlunda ridhusmått. Det blev inte superrakt, HAHA - alltså det är så himla svårt att rida rakt?! Men efter några varv så blev det iaf ett spår, och ja, jag försöka laga lite så det skulle bli lite mindre vingligt. Först hade jag kontakt i bettet men bad inte om något, därefter började jag vilja ha mer gensvar. Sedan var jag noga med att verkligen rida genom hörnorna; forma henne runt min innerskänkel, men rida henne mot min yttertygel. Bytte givetvis varv och gjorde samma sak. Fullt fokus och varv på varv. Övergick till trav, samma tänk men hon var lite på så jag fick göra en hel del avbrott och igångsättningar mellan trav och skritt, även några halter och några halvhalter innan några hörn för att hinna få tillbaka henne så vi skulle hinna med allt genom hörnet. (Sånt som tioåringar lär sig på ridskolan, men som jag får försöka kämpa med nu, haha.) Gjorde samma sak i andra varvet. La in galopp och tänkte samma sak. Alltså, WOW! Att kunna sitta där på min älskade häst som rullar fram, stadigt i form, lugn och följsam, runt innerskänkel, stöd på yttertygeln och bara följa med. Så jävla härligt! Sen skulle vi trava av och jag längde tygeln lite och då ville hon bli lite springig, men jag försöka bara rida likadant och andas ner henne i tempo. Vi hade ett sååå bra pass idag! Grunder, grunder och ännu mer grunder. Över en timme var vi på ängen, haha. Så det blev några varv, men hela tiden med stort fokus och koncentration - ååh det var så roligt! :D
   
   
  Red därefter Lillis, och tänkte att han kunde göra lite samma sak. Grunder och hörnpasseringar. Men han var väldigt slö idag och när han inte svarar så är det svårt att göra något åt vinglandet - och det mesta blir faktiskt svårt. Sänkte kraven, men inte kraven på rörelse framåt - ställde istället högre krav där och när han ansträngt sig så fick det räcka. Det blir ju typ som att berömma honom för en OS-vinst "bara" för att han ökar när man ber honom. Men det tror jag kommer gynna oss senare. Berömma jävlar för att få mer motivation framöver. Det kan givetvis vara så att han är lite seg i kroppen efter de senaste passen också, så imorgon får han vila.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.