• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nu blir jag fan förbannad..!

  Här traskar jag ut. Asredo för att träna med min fantastiska häst. Laddad, målbilden är klar och nu ska det bara sättas igång. Ett dåligt samvete som skaver pga gårdagens oplanerade vila. Nu jävlar ska vi köra! Ut och förena nytta med nöje.
   
  Trodde jag!
   
  Ser den nya balen som är utkörd i hagen. - Men ingen häst i närheten. När de får en ny bal uppvaktar dem den rejält i början, men inte en häst så långt ögat kan nå. Började fundera på vart fan de var någonstans?!
   
  Fann dem i ko-gatan upp till toppen på kullen, där de får gå men inte brukar vara så mycket nu när de får rundbal i själva ordinarie hagen. De var uppjagade, men kom till mig. Tog sin godisbit, en klapp men vände sedan. Snurrade runt, touchade varandra och var stressade. Sedan blev de som förstenade, kollade bort åt Kettilsås-hållet och sen började det om igen. Passade dock på att ta på Aleccis grimman när de stod och kollade, och la änden av grimskaftet runt Lillis hals och började försöka dra ner dem. Ja, dra. Släpa. Men även locka, smacka, lossa sidledes (that's the secret!), osv. Sakta, sakta tog vi oss neråt. En bit. Gav fan i Lillis när vi kommit ner till ordinarie hagen. Han och Pärla hängde med frivilligt. Men när vi kom ner till gången så gick de inte med mer. Och Aleccis var jättestressad. Hon snurrade runt, var två meter hög och råkade knuffa på mig några gånger när hon vände och jag hamnade "i vägen". Var noga med att inte ta på henne för mycket i det läget (att klappa en mentalt obalanserad/laddad häst är inte bra - man berömmer sinnestillståndet, och stressen hon känner är givetvis ingen känsla jag vill uppmuntra till). Jag la handen mot hennes kropp när hon snurrade runt och inte märkte var hon hade mig... En gång höll hon på att ramla(!) när hon inte såg en stor sten (pga mörkret, snötäcket men även tillståndet) som hon råkade kliva på och kanade ner med benet ifrån.
   
  Jag ledde upp henne igen, och släppte henne. Grejen är att jag hade kunnat ta ner henne, jättestressad, och ridit henne, fortsatt jättestressad. Men varför det ens? Vem ger det något? Och vad skulle det ens ge? Ingenting. Möjligtvis frustration eller att jag bara hade blivit himla ledsen. Men jag är lika ledsen av den anledning att jag inte ens kunnat försöka. Åt helvete med de förbannade fyrverkerierna och dess vidriga anhängare! Och tänkt om det är samma visa varje dag nu! Hur fan blir det då med hoppträningen?! Och hur ska någon kunna hjälpa mig och ta ner dem till hovslagaren... Fuck.
   
   
  Ps. Jag lär ju inte behöva oroa mig för deras motion. Det är väl dock inte riktigt så önskvärd motion -.-'


  Kommentarer
  Maria G

  Men menar du att folk håller på och smäller raketer fast vi är en bra bit inne i januari?? Folk måste vara hjärndöda! Hoppas verkligen det kommer ett förbud på smällare och raketer!!

  Svar: Ja! Helt och hållet hjärndöda. Nu verkar det dock har avtagit (äntligen!). Finns ingen respekt eller hänsyn så långt ögat kan nå i dessa människor, uppenbarligen.
  vinna.blogg.se

  2016-01-12 @ 15:04:51 | URL: http://dressyrochvardagsbestyr.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.