• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mjölktänder

  Mjo, som ni såg på bilderna igår så blev Lillis av med en tand igår. Det lät konstigt från munnen, så jag kollade in och hittade en tand på trekvart. Eller den hängde bara i lite skinn. Så jag tog tag i den tänkte dra ut den, men den satt för hårt. Gjorde ett nytt försök där jag tog i mycket mer och fick ut den! Det började blöda lite, men var inte mer än så.
   
  Först när jag kikade in så såg allt bra ut. Det var fint bakom tanden, så jag tänkte att det bara var en mjölktand som skulle ut. Men när jag fick ut den så såg den typ halv ut..? Skickade bild till veterinären som bekräftade att det var i sin ordning.
   
  Red därefter en pigg(!) Lillis som gått sporadiskt den senaste tiden plus att han fått lite för mycket vila pga underlaget. Men jag var väldigt mesig mot honom och tog knappt i tyglarna. Man vet ju själv hur det är att slita ut en tand - det ömmar ett tag efteråt. Så han fick mest springa som han ville, både vad gäller gångart, hastighet och helt och hållet öppen.
   
  När vi kom tillbaka så gjorde jag som vanligt och tog av allt plus tog på täcket igen, och släppte in honom i boxen när de andra skulle ridas. Men när jag precis ska iväg med dem så han har, som vanligt, sitt huvud hos alla oss andra. Tro fan det lät i munnen igen! Öppnade och petade på samma tand på andra sidan - lös. Men inte tillräckligt lös för att kunna dra ut den. Jahapp, då får jag dra ut den i dagarna då, om den inte ramlar ut själv.
   

  Red därefter Aleccis och hade med Pärla lös. Även hon har ju vilat ett tag och jag kände att det var bättre för henne att få utan extra belastning. Vi var ute i 45 minuter, och Aleccis - som var astaggad - försökte bara sticka fyra gånger. Hahaha, rolig häst va? #facepalm
  Sist på dagen var på vi på kalas.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.