• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mentalt

  Jag har känt oss så redo inför just denna dag. Ett genrep i Jönköping på P&J, två hoppträningar och en träning på egen hand - det är inte jättemycket, men fysiskt kändes det som vi ändå var väl förberedda för årets första tävling.
   
  Men det är inte alls det fysiska jag tänkte skriva om i detta inlägg. Jag har jobbat stenhårt med den mentala biten. Tyvärr kan jag inte säga vad det är jag har gjort, för det vet jag inte. Det är inte så konkret att jag blundar och tänker "jag är bäst" direkt, haha. Jag har lyssnat på podcast som handlar om mental styrka, mental träning men även "bara" fakta om mental träning. Det jag lyssnat på har jag analyserat, stoppat in i min verklighet och jag vet inte exakt vad det är som har gjort det - men något ä det och något bra har det gjort. T ex tyngdlyftningssjejer som tänkte "jag ska inte uppfinna hjulet, jag kan ju det här!" innan de ska tävla och det är en sak jag repeterade i mitt huvud samtidigt som jag föreställde mig stå vid insläppet.
   
  Jag har också blivit varse om att jag kan plocka fram EXAKT min "tävlingskänsla" exakt när jag vill. Alltså, föreställer jag mig att jag står där vid insläppet i t ex Värnamo (där jag ju varit många gånger och känner till innan och utan, dvs det blir "verkligt") så kryper direkt den där spända, förväntansfulla, laddade nervositeten fram. Det tar inte en sekund att locka fram EXAKT den känslan. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men jag har "lekt" lite med det. Funderat på hur jag kan dämpa den lite, bland annat.
   
  Istället för att lämna saker till slumpen har jag tänkt mycket på att inte tänka på sen, för det gör jag ofta. Jag kan tänka "undra hur det har gått sen, när vi rullar hem så vet vi" eller liknande. Ofta när jag valde kläder i garderoben på högstadiet tänkte jag tankar som "undra vad jag kommer välja för något" istället för att göra mitt val. Sen tänkte jag "varför skulle det ta så lång tid att komma fram till det". Obs. 5 sekunder är lång tid i det sammanhanget. Jag har aldrig varit en typisk mode-tjej som tagit en halvtimme på mig att prova varje plagg, utan när man ser klädhögen har jag redan funderat på sen, fast det egentligen är jag som bör göra ett aktivt val NU.
   
  Så det jag försökte ta med mig in på banan var att koncentrera mig på NU och inte allt det där "sen-babblet". Sen vet vi, gör det inte till ett slumpmässigt resultat :)
   
  Igår var jag ute och gick med Jennie. Vi tänkte gå ut idag, men vi är båda alldeles för trötta för att göra det. Men då sa jag det till henne innan vi gick skilda vägar; "Jag ska åka och vinna två klasser först, så har vi något att fira sen, haha!" Ja, gör det, sa hon. Och vad var det jag gjorde idag? Så sjukt. Hjärnan är bra konstig alltså, haha. Hade jag sagt samma sak för ett tag sedan så hade det nog blivit undermedveten press/förväntningar som jag aldrig hade kunnat leva upp till, och därmed aldrig ens uttryckt mig så.
   
  Jag hade gärna tränat min mentala styrka, men jag vet inte hur jag ska kunna göra det på egen hand. Jag har definitivt inte tid att låna böcker på bibblan och plugga igenom. En sak är i alla fall säker, och får jag någon gång ett plugg-ryck, så vill jag bli idrottspsykolog/mental coach -> inom ridsporten. Wow vad häftigt det är!
   


  Kommentarer
  Anonym

  Lär mig :)

  2016-01-31 @ 08:53:27
  Anonym

  Jag såklart ;)

  2016-01-31 @ 08:54:45


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.