• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Medvetna och omedvetna uttryck

  När Pether Markne var kommentator på Swedish Riders Trophy och jag kollade på ponnysändningarna på Horse1 i efterhand relativt nyligen, så red en ponnyryttare med ganska mycket mun. Ryttaren pratade alltså med hästen, på ren svenska. Detta kommenterade Markne att ryttaren i fråga behövde jobba bort, men att det borde komma med tiden (har jag för mig han la till).
   
  Jo, ja, jag ser de rent estetiska delarna med att jobba bort ett "problem" som det, men mer än så? Nej. Snacka om att ligga längst ner på prio-listan.
   
  Jag pratar mycket när jag rider. Glatt, uppmuntrande, för att lugna ner eller råkar bara uttrycka det jag känner (typ "fan" och "nej" och så, hahaha). Det är inte med flit nej, utan det bara blir så. Men jag har faktiskt försökt att inte prata, och det förstör hela känslan! Jag känner mig "instängd". Det är at flera anledningar jag känner att jag "måste" prata. Ska jag vara ärlig tror jag det har att göra med min brist-på-att-komma-ihåg-att-andas. När jag pratar så måste jag andas, sedan behöver jag i och för sig alltid träna på att andas bättre. Djupare andetag till exempel.
   
  Men nej, jag kommer fortsätta sticka ut med mina skrik "BRA! DUKTIG!" och alla andra ord ("luuugn"). Jag skiter blanka fan i hur det uppfattas, oavsett om det gäller publik eller en ikon i sporten som Markne. Bra inställning va? Hahah, nej men en vacker dag så kanske jag hittar min andning och då tror jag det kommer försvinna av sig själv. Tills dess kommer jag verkligen inte försöka ändra på något sådant. Jag hörs - det är liksom så jag fungerar - och det gör jag även när jag tävlar.  Kommentarer
  Ebba Carlström

  Haha,lite likadan här! Pratar typ stup i kvarten även när ja rider själv...

  Svar: Går ju inte att låta bli, haha :P
  vinna.blogg.se

  2016-01-22 @ 22:21:18 | URL: http://carlstromequestrian.blogg.se/
  WLH - We love horses

  Håller med helt, men så intressant ämne!

  Svar: Verkligen! :)
  vinna.blogg.se

  2016-01-22 @ 23:10:16 | URL: http://https://welovehorsesblog.wordpress.com


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.