• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Löslongerar Aleccis för första gången

   
  När jag sålde Mellonie var det inte bara försäljningen av min ponny, kompis, körponny, tränings- och tävlingskamrat, som gjorde mig så himla ledsen - utan det var helheten. Allt det jag gjorde med Mellonie som jag inte kunde göra med Pärla, eller någon annan häst som jag haft som min egen. Vi hade ett annat band. Vi gjorde massa andra saker. Jag tricktränade henne, jag hade henne helt lös när jag gjorde i ordning henne, jag backade henne genom att be henne, när jag var tre meter i från henne och bad henne även gå framåt. Hon löd mitt minsta vink, men inte för att jag krävde utan för att vi var kompisar och kompromissade. Jag skrittade av henne lös, red henne med halsring. Alltså, jag grät mig till sömns länge när annonsen var ute, intressenter hörde av sig och när transporten åkte nedför gårdsplanen.
   
  I hagen gick i stället en "vanlig brun häst". Jag visste att denna häst kunde ge mig mycket och framför allt kunde ge mig tävlingarna (som jag saknat!) tillbaka, men jag var också övertygad om att det jag hade med Mellonie var borta. För alltid. Jag bytte, oavsett om jag ville eller inte, ut den fantastiska hästhållning och relation jag hade byggt upp med Mellonie. Från och med då, var vi bara vanliga. Jag var bara vanlig. En sådan där vanlig ryttare; en sådan som leder hästen i snöre, binder fast hästen i samma snöre när man vill att den ska stanna, och allt det där. Vanlig, usch, jag gillar inte vanlig. Jag vill inte vara vanlig. Jag vill inte vara som alla andra.
   
  Men se! Aleccis må vara en "vanlig brun häst" - men visade sig också vara en fantastisk individ och idag gjorde vi det - jag kunde löslongera henne.
   
  Att hon lastar sig själv, står lös (dock inne, så det räknas inte riktigt) även när hon klipps och när hovslagaren är på besök mm - det är absolut en bit på vägen, men det är inte vad jag och Mellonie hade.
   
  HAHAHA, googlade för att hitta en bild lite snabbt på Mellonie och såg denna film. Perfekt ju! Mellonie var mycket; men trög var inte en av hennes egenskaper. ;) Klockren i detta sammanhang. Allt blir inte alltid som man tänkt sig, haha!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.