• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Klara, färdiga, gå!

  Nu har vi ridit första riktiga passet efter den aktiva vilan (plus smygstarts-småpassen, haha). I öronen hade jag min favorit-mentala-coach Kjell Enhager och sedan tuffade vi iväg. Byavägar och dressyrtrim i snön på en äng, var min plan och det var också vad vi gjorde. Galoppjobbet gick bäst; rätt galopp, halt, ny fattning och ibland varvbyta ibland inte, därefter förvänd i samma spår och blandade allt möjligt (hon lärde sig ju vad jag tänkte göra, sötnöt) men efter vi tragglat lite förvänd så var hon som smör i rätt galopp. Jag har bättre sist och är mer följsam samt har lättare att rida henne fram till min hand, fånga upp henne och även samla henne med min sist i galoppen än i traven och det märktes extra tydligt idag. Travjobbet gick sämre, men vi kämpade på. Fokus på att driva henne till min hand, tänker jag ha denna vecka. Mer om det i ett eget inlägg!
   
  Efter att vi båda svettats järnet på ängen (och vi båda var lika glada och nöjda efteråt - bästa känslan <3) skrittade vi lite och tog sedan svängen runt byn. Där var jag konsekvent och fick till och med nästan till bättre trav, trots att hon var tittig (hela världen ser annorlunda ut i snö och allt mörkt är farligt. Låter vettigt..?), även trevlig galopp. Innan backen där hon alltid blir knäpp (eeh, haha, inte hennes fel) så gav jag istället långa tyglar och skrittade av extra länge för att helt ta bort möjligheten till att avsluta passet dåligt.
   
  Jag var nöjd med henne, och med oss. Det var definitivt inte vårt bästa pass - men vad kan man förvänta sig. Hon är den sista hästen i världen som vilar sig i form. Stark som en oxe och taggad på att springa är mer hennes melodi. Sen kompromissar vi lite däremellan, haha. Men just det goa motivernade såhär i början av året tillsammans med att hon verkligen försöker och ja, det blir liksom en seeeg, men trevlig, resa tillsammans mot nya mål. I like!
   
  Eyes on the prize


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.