• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Jag hade bestämt mig

  God morgon - öh, va? Jo, det blev sent i natt, och därför har jag sovit tills nu. Klockan är två och snart är det mörkt. Eller nja, inte såå snart - för visst märker man att det blir ljusare och ljusare! Men nepp, jag kommer inte hinna det som jag hade tänkt då det hinner bli mörkt. Men nu när snön smälter så blir det återigen mörkare när inte det lilla ljus som finns reflekteras.
   
  Först ska jag rida Aleccis. Hon ska dressyra idag och det görs i den snö som finns kvar på dressyrängen. Jag har faktiskt lite ångest över att snön försvinner. Den är min enda chans till försök till "normal" ridning i form av träning. När den försvinner har jag ingenstans att vara, om jag ens kan det nu. Risken finns att det blir för mjukt i marken så att hovarna förstör. Då blir det inte roligt och det enda som finns kvar är att rida exakt varje pass ute på vägarna. Bra för hästbenen, men mindre bra för lydnad och utveckling.
   
  Därefter tänkte jag faktiskt klippa Pärla. Ja, på riktigt denna gång. Jag hade bestämt mig. Men nu är klockan så mycket att det som sagt inte lär vara ljust och vi har så dåligt ljus i stallet (och jag tycker det är svårt pga de stora skuggorna och för att man blir så bländad när man har arbetslampan tillsammans med mörker utanför. Men det hade varit så skönt att ha det gjort..!
   
  Ida och jag ska nämligen rida efteråt, och det hade verkligen varit skönt med en färdigklippt Pärla inför den ridturen. Även om det blir mörkt så är det faktiskt inte den enda anledingen till att jag inte kommer hinna klippa Pärla idag. Det finns ett heligt klockslag (eller ja, typ så, haha) där vi brukar rida och jag vill såklart vara redo för ridning då, och det lär jag inte heller vara om Pärla ska klippas. Hon är ju som bekant inte världens trevligaste att klippa så det tar både tid och mycket energi och ALLT tålamod man har i kroppen.
   
  Det återstår att se hur jag valde att göra, men nu måste jag fasen dra mig! Frukost på vägen, Granngården och därefter stallet är den ordning jag lagt saker och ting.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.