• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "Huvusaken är att man vinner"

  Jag har sammanställt alla resultat (vilka jag även publicerat tidigare) för år 2015. Vad jag däremot inte skrev ut i de inläggen är det som faktiskt har stämt många gånger, men som är jävligt tröttsamt att läsa: "hade vi inte rivit, så hade vi vunnit"/"blablabla, men vi hade snabbast tid". Samma sak, fast med två olika fraser.
   
  Vi tog tolv placeringar förra året. Och gissa hur många "vi skulle ha vunnit om..." - jo, NIO! Nio, utöver de tolv alltså. Nio gånger red jag bort både vinsttäcken (Svarttorp t ex) och segrar (VMO, JFK, VRF's KM, MRK bara för att nämna några) Hur tänker jag på detta, nu när jag har "facit i hand" och kan se tillbaka på året? Jo, det är dags att skärpa sig. (Fast det är lättare sagt än gjort.) Aleccis ÄR snabb - och det är ju bättre att ta en extra förhållning, typ tappa några placeringar eller något, men hålla nollan. Inte låta adrenalinet pumpa och släppa henne - för det har ju inte, obviously, hållit.
   
  Men det är inte bara att försöka hinna andas och ta kloka beslut i framtida omhoppningar som är planen för 2016. Det är en sak till (också en bov till nedslag). Jag pratar om mina jävla händer! De smiter upp när Aleccis blir stark. Jag måste ta kontroll över mina händer och hålla dem i rätt position. Då kommer hon ha lättare för att hinna upp, även om det går för fort och vi kommer för nära, och chanserna är större att vi går i mål utan slarvfel. Detta med händerna ska jag be Lasse vara extra hård mot mig när träningarna drar igång. Jag måste vara konsekvent, men det är svårt när det är en ovana och därav helt omedvetet.
   
  Och ja, det är klart som fan man tävlar för att vinna! Eller ja, bli placerad iaf. Sen kan vi vinna på heltid ;)
  Ni vet vad det heter; "huvudsaken är inte att det är snyggt, utan att man vinner!".
   
  När man rider genom startsignalen till omhoppningen. Bara på med hornen. Och inte de minsta heller, haha. Damn, jag skulle verkligen behöva jobba med min vinnarskalle. Eller är det nu man skyller på hästen? HAHA!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.