• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Flying high

  Jag måste gnugga mina grå för att lista ut hur fan jag ska kunna rida småhästarna just nu. Eller mjo, det får bli på någon spännande äng i snön. Problemet är bara hur vi ska ta oss till någon av dessa... De skulle nämligen inte kunna ta ett enda steg utanför stalldörren just nu då det är packat snö som blivit halt. Jag tänkte givetvis rida, men det hann bli mörkt och då jag inte vill riskera att de halkar och dessutom ser man ju av naturliga anledningar inte ett piss efter klockan typ sexton, så... Hej bortförklaringar, men jag sköt fram det problemet till morgondagen.
   
  Aleccis gav mig ett annat litet problem idag istället. Hon har en hålvägg i ena bakhoven, och där är det alltså svårt att sätta söm. Hovslagaren kunde i alla fall sätta två stycken på den sidan sist; nummer ett och fyra. Och samtliga på andra sidan. Detta har fungerat i en månad nu, men med knappt två veckor kvar till skoning så kom hon in med klippetiklopp idag. Sömmarna var kvar, men inte huvudena. Så skon satt bara på ena sidan. Jag försökte få ur sömmarna, men fick inte grepp om den ena så det fick räcka med en. Bytta alltså ut fyran och sen kunde vi rida (mest åka) en sväng.
   
  Vi red mot skogen, skrittade fram, travade på stigen och skrittade sedan igen. Red ner på ängen för minimal dressyr. Hon föll in i galopp och började ladda upp, men jag satte mig tillrätta och fokuserade på att rida henne fram till min hand istället och ett halvt varv på femtonmetersvolten så gick hon som jag ville. Nice! Tog några varv, bad om trav, tog några varv, red en större volt, la in en tiometersvolt, bytte sedan varv, galopp, sen trav, samma där med tiometersvolt, travade lite till, gjorde en halt. Berömde som att hon vunnit OS (precis som varje dag) och sen skrittade vi en halvtimme. Var ute i 50 minuter, varav 40 var skritt. Kändes bra och vi båda är supersugna på en "nystart" - vilket det ju alltid blir, mer eller mindre, varje gång det blir nytt år. Jag smygstartade lite, och tänker mig ungefär samma upplägg helgen igenom och sedan börjar hon ridas på riktigt igen. Tagg, tagg!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.